Alexander Volkanovski vřela vítá nového titulového vyzyvatele

Úřadující šampion pérové váhy Alexander Volkanovski nabídnul svůj pohled na nového potenciálního soupeře.

Na dalším sobotním galavečeru UFC, si Brian Ortega připsal velmi důležitou a dominantní výhru nad „Korejskou Zombie“ a po téměř dvou letech dostane další šanci zabojovat o titul.

Tento zápas jistě netrpělivě sledoval Alexander Volkanovski, který je po dvou vítězstvích nad Maxem Hollowayem i nadále držitelem pásu pérové váhy. Chvíly to dokonce vypadalo na možnou trilogii s Hollowayem, ale po vítězství Ortegy se zdá, že na Volkanovského konečně čeká nový soupeř, což současného šampiona velmi těší.

„Konečně máme v této divizi nový směr,“ napsal Volkanovski na Twitteru na adresu Ortegovy výhry. „Nyní bude na pozici jedničky. To je vše, co jsem chtěl.“

I když byl druhý zápas s Hollowayem velmi těsný a mnohými i sporný, nemá Volkanovski pochopitelně potřebu bojovat se stejným soupeřem potřetí za sebou.

„Celá divize musí jít dál, je nás tady opravdu hodně,“ prohlásil Volkanovski v červenci. „V žebříčku je patnáct lidí, kteří čekají na svou šanci. To budeme pořád bojovat, dokud Max nevyhraje? Nedává to smysl.“

Prezident UFC před sobotní nocí potvrdil, že vítěz zápasu Ortega vs Jung dostane možnost bojovat o titul.  Nyní to tedy vypadá, že nás čeká zajímavý titulový souboj Volkanovski vs. Ortega.