Alistair Overeem o titulu: Dochází mi čas

Bývalý vynikající kickboxer a šampion organizací Strikeforce a Dream Alistair Overeem se tento víkend vrací do oktagonu UFC, aby se v hlavním zápase večera postavil ruskému bojovníkovi Alexandru Volkovovi. I přes to, že loni v květnu oslavil již čtyřicáté narozeniny, patří stále mezi špičku těžké váhy UFC. Nedávno se tato legenda bojových sportů svěřila o svých pocitech a plánech pro SCMP.

I přes nespočet zápasů a zkušeností, které za svou úctyhodnou kariéru nasbíral, na sobě Overeem stále pracuje. „Stále se zlepšuji a vyvíjím. Bylo by skvělé Volkova porazit a přiblížit se tak titulové šanci,“ naznačuje svůj cíl. „Abych byl upřímný, začínám být na zápasení starý. Nesmím už ztrácet čas a nějak svou kariéru zakončit. Kdyby se mi podařilo získat titul UFC, ukončil bych kariéru, protože už bych neměl motivaci do dalších zápasů.“

Čtyřicetiletý zápasník si uvědomuje, že jeho kariéra se pomalu chýlí ke svému konci a že věk je v bojových sportech velká překážka. „Myslím, že není moc dobré bojovat ve třiačtyřiceti letech. Do dvaačtyřiceti je to dobré, ale potom je člověk pomalejší a myslím, že už to není v pořádku,“ připustil Overeem.

Overeem se v noci ze soboty na neděli pokusí získat již osmačtyřicáté vítězství v MMA a vylepšit pozici v žebříčku těžké váhy, kde mu v současné době patří páté místo. Momentálně drží sérii dvou vítězství v řadě, když mu před limitem podlehli Walt Harris a Augusto Sakai. Naposledy Overeem prohrál v prosinci roku 2019, kdy ztratil téměř vyhraný zápas čtyři vteřiny před koncem pátého kola.