And still! Včerejší galavečer UFC patřil šampionům, kteří úspěšně ubránili své pásy

Turnaj UFC 255 nabídl divákům dva titulové zápasy. V tom prvním obhajovala Valentina Shevchenko svůj pás proti Jennifer Maie a šampiona muší váhy Deivesona Figueireda vyzval Alex Perez.

Valentina Shevchenko je i nadále nejlepší bojovnicí ženské muší váhy. V titulové bitvě s Jennifer Maiou to sice neměla vůbec jednoduché, ale díky jejímu skvělému strikingu si nakonec u bodových rozhodčích vysloužila jednomyslné rozhodnutí a vyhrála poměrem 49-46 na body.

„Během přípravy na tento zápas jsem věděla, že Jennifer nebude lehkou soupeřkou,“ řekla Shevchenko. „Věděla jsem, že to bude skvělá titulová bitva, což se potvrdilo. To, že bude silná, jsem očekávala, je to skvělá bojovnice.“

Svůj trůn muší váhy úspěšně ubránil i Deiveson Figueiredo, kterému na vítězství nad Alexem Perezem stačily necelé dvě minuty. Brazilský šampion totiž dokázal Perezovi nasadit hodně nelítostnou gilotinu a bylo hotovo. Pro Figueireda to byla první úspěšná titulová obhajoba a zároveň si připsal páté vítězství v řadě.

„Slíbil jsem svému mistrovi, že to udělám,“ řekl Figueiredo o svém rychlém vítězství na submisi. „Přesně na tento moment jsem celou dobu trénoval a povedlo se.“

Příští týden nás již tradičně čeká další turnaj UFC v Las Vegas. Hlavní zápas večera obstarají dvě přední těžké váhy Curtis Blaydes a Derrick Lewis.