Anderson Silva naznačuje konec kariéry: Myslím, že MMA je pro mě uzavřenou kapitolou

Foto via MMA Fighting

Anderson Silva držel titul šampiona UFC neuvěřitelných sedm let, během kterých navíc nasbíral úctyhodných šestnáct vítězství řadě. Tato kombinace se ještě žádnému šampionovi v UFC nikdy nepovedla, a právě proto se přezdívaný Spider zapsal do historie.

V roce 2013 byl však brazilský šampion sesazen z trůnu porážkou s Chrisem Weidmanem a od té soby se jeho kariéra přestala vyvíjet tím správným směrem. Z posledních devíti zápasů totiž odcházel sedmkrát jako poražený, což mu nakonec zaručilo odchod z nejlepší ligy světa.

Ve svých šestačtyřiceti letech se Anderson Silva neustále udržuje v tréninku a MMA je pro něj životní láska, kterou už asi nikdy neopustí. Na druhou stranu si je Silva vědom, že s profesionální kariérou už je zřejmě nadobro konec.

„Myslím, že MMA je pro mě uzavřenou kapitolou,“ prozradil Silva v rozhovoru pro ESPN. „Trénovat MMA je v mém věku už velmi těžké a je nesmírně náročné udržet se na dobré úrovni, protože si tím sami hodně ubližujete. Snažím se, abych si tréninky především užíval. Už totiž nepotřebuji nikomu nic dokazovat. Pouze se snažím užít si každý moment, kdy se MMA můžu věnovat.“

Anderson Silva má za sebou opravdu fantastickou kariéru, kterou už nikdo jen tak nezopakuje. Pevně věříme, že se bývalému královi střední divize bude dařit i v osobním životě a vychová několik dalších skvělých bojovníků.