BEST OF MMA 2014 – 2.díl – ZÁPAS, TURNAJ A PROMOTÉR ROKU

Podruhé Vám nabízím hodnocení za celý rok. Věřím, že bude důvodem k radosti či zamyšlení, ale především k diskuzím a třeba I motivaci pro ostatní.

Hodnocení jednotlivých kategorií je čím dál těžší, neb je čím dál více turnajů a ne vše je dobře zaznamenáno včetně výsledků, které často nejsou na sherdogu pořadatelem uváděny. Nicméně snažím se být naprosto objektivní a ve všech kategoriích porovnávat aspekty, které jsou měřitelné, či nějakým způsobem prokazatelné.

Moje hodnocení vychází z toho co jsem v bojových sportech loni zažil:
– kolem 150 shlédnutých turnajů
– cca 200 odkomentovaných hodin bojových sportů
– 50 pořadů pro NOVA SPORT
– 650 viděných zápasů v čechách a na slovensku
– 400 přidaných videí na youtube
– 26 odmoderovaných turnajů
– přes 300 článků o bojových sportech

ZÁPAS ROKU

ŠTRBÁK vs. KOZMA – v takovém duelu by mělo o něco jít a má se v něm stát něco absolutně nevídaného. Myslím, že oba momenty tento duel spojuje a jak titul GCF, který byl ve hře tak především pak předvedený výkon. Nejprve ŠTRBÁK tvrdě zasahuje Kozmu, který již klesá na zem, aby tam předvedl svoji tradiční vítěznou techniku (armbar).

Z něj však Štrbák nakonec po velmi dlouhé době senzačně uniká a zápas pak pokračuje až do třetího kola, aby vše nový šampión ukončil tvrdými údery na spodek místo hlavy.

Z dalších zápasů bych vybral titulovou bitvu KUZNIK vs. LEBDUŠKA, kde jsme viděli krásných 5 kol a dva zvraty a také titulovou bitvu MACEK vs. SVOBODA, kde Macek nejprve uniknul před škrcením, aby následně předvedl dva nádherné lokty z otočky a slavil svůj první pás šampióna. Macek si připsal i další hezký zápas s Kubínem a je nejspolehlivějším borcem u nás, který by si říkal o bonusy za výkony večera.

Fantastickou atmosféru i skvělé výkony v prvních kolech (déle to netrvá) předvádí Jiří Procházka. Velmi atraktivní byl duel Pokorného s Poborským či na turnaji Fighting Zone Maršálek a především Kužela se Španělským borcem.

TURNAJ ROKU

Letos docela těžké rozhodování, neb mimo GCF uspořádali turnaje také MMAA v Hradci Králové a nově Fighting Zone, plus na Slovensku East Pro Fight, ale zde se turnaje odehrávají v ringu a jsou kombinované, takže je budu hodnotit spíše ve stand-up části. Turnaj PCF a GFN jsou pak středního či menšího rázu a mají buďto více amatérských zápasů, nebo menší produkce se slabšími startovkami.

Turnaj roku by měl obsahovat vše co se od něj očekává. Tedy dobré zápasy, kvalitní zázemí, skvělou produkci a samozřejmě vyprodané hlediště se skvělou atmosférou. Nakonec je rozhodování tedy vlastně jednoduché…

GCF CAGE FIGHT NIGHT V. – BRNO – MARTIN KARAIVANOV

Karáčo v Brně roste turnaj od turnaje a společně se svým týmem neustále vylepšuje již tak velmi vysokou úroveň. Ano pomáhá mu jedinečný prostor Boby Centra, ale Karaivanov do něj investuje peníze na projekce navíc a pro zázemí borců i diváků + VIP zóny dělá maximum. Navíc si vychoval tahák jménem Procházka, který je dnes již zárukou vyprodaného turnaje a to má v záloze ještě Gotwalda s Beránkem a dalšími.

Navíc si nechá poradit o ostatních a zajímá se o zpětnou vazbu a o to co se dá vylepšit, byť slyšet kritiku na Vaše „dítě“ není vždy příjemné, ale ve finále Vás to samozřejmě posune. Je jen otázkou jestli nenastal čas na pokus o větší prostor? A tedy Kojot Arénu….?

Nebudu psát o dalších turnajích, ale jen bych rád upřímně pogratuloval všem kteří se do pořádání pouštějí a ať už se jim to daří lépe či občas hůře, tak za sebe říkám, že vím co to obnáší a každého jednotlivě si vážím, protože do toho člověk dává všechno a často zpět dostává… No však víte!

PROMOTÉR ROKU – MICHAL HAMRŠMÍD

Tato kategorie se asi jen tak měnit nebude. Háša má mnoho skvělých vlastností byť je občas umně skrývá a pro MMA dýchá ať už si kdo chce co chce říká. Jak na profi, tak na amatérské scéně u nás nemá konkurenci.

Nejbližším spolupracovníkem je Pavel Touš a toho můžeme ještě vyzdvihnout společně s Hášou. Nikdo jiný z domácí scény včetně té Slovenské samozřejmě nemá ani z poloviny tak zajímavé kontakty a možnosti. Samozřejmě mnoho z nich je zatím docela nevyužito, ale spíše to závisí na kvalitě našich borců, než na nemožnosti se dostat na zajímavé turnaje.

Více domácích zápasů produkuje ještě David Kedžuch, OFA nově díky svým turnajům a pro své turnaje i Jakub Muller.

V třetí a poslední části náš čekají:
UDÁLOST ROKU
GYM ROU
TRENÉR ROKU
NOVÁČEK ROKU ČI OBJEV ROKU
VÝHLED NA ROK 2015

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here