Blachowicz: Ukážu lidem, že jsem právoplatný šampion

Polský šampion UFC v polotěžké váze Jan Blachowicz se v noci ze 6. na 7. března postaví do své první titulové obhajoby, když vyzve doposud neporaženého šampiona střední váhy Israela Adesanyu, který se v případě, že se mu podaří Blachowicze porazit, může stát teprve pátým bojovníkem UFC, který opanuje dvě váhové kategorie. V rozhovoru pro Yahoo Sports polský šampion předpověděl průběh zápasu s neporaženým Adesanyou.

Rodák z Polského Těšína Blachowicz si svou poslední prohru připsal na doposud jediném turnaji UFC na českém území, když v Praze podlehl Thiagu Santosovi. Od té doby nasbíral čtyři vítězství řadě, když dokázal porazit postupně Rockholda, Souzu, Andersona a v posledním zápase o uvolněný titul polotěžké divize porazil Dominicka Reyese. Pro Blachowicze byl rok 2020 úspěšný rok na všech úrovních, protože v prosinci přivedla jeho snoubenka na svět syna Jana. Právě on je novou motivací Blachowicze před jeho první titulovou obhajobou. „Syn mi dává další motivaci do tréninku. Teď bohužel nemám moc času se mu věnovat, takže se o něj spíše stará moje snoubenka, ale po zápase na něj budu mít konečně víc času,“ svěřil se šampion.

Polský bijec dokázal vyhrát osm z posledních devíti zápasů, ale až do zápasu s Reyesem nedostával takový mediální prostor. Blachowicz si myslí, že po zápase s Adesanyou se to změní. „Myslím, že po tomto zápase mě lidi začnou věnovat pozornost a začnou věřit legendární polské síle a tomu, že jsem právoplatný šampion.“ Blachowicz má také černý pás v BJJ, a toho se bude snažit využít. „Má sice dobrý postoj, ale on se bude muset vypořádat s mým postojem wrestlingem a BJJ. Když budu mít příležitost, budu se ho snažit dostat na zem a ukončit ho tam.“ V Polsku je Blachowicz velmi populární a před svou první obhajobou bude mít na svých bedrech obrovský tlak od polských fanoušků. „Je úžasné cítit tu hrdost a pozornost, které se mi doma dostává, ale nějaký tlak si nepřipouštím.“

Souboj Blachowicz vs Adesayna završí už tak nabitý turnaj UFC 259. V hlavním předzápase se představí jedna z nejlepších ženských bojovnic historie a dvojnásobná šampionka UFC Amanda Nunes, které se postaví Australanka Megan Anderson. Třetí titulový zápas na kartě obstará bitva o titul bantamové váhy mezi Petrem Yanem, pro kterého se bude jednat o první obhajobu, a Aljaminem Sterlingem. Fanoušci se mohou těšit i na jména jako Santos, Rakič, nebo Cruz.