Blachowicz: Věřím, že budu prvním bojovníkem, který ho dokáže porazit

Poté, co se Jan Blachowicz stal v minulém roce šampionem polotěžké váhy, dostává další možnost šokovat svět. Už 6. března totiž ve své váze přivítá neporaženého Israela Adesanyu. Bude polský veterán prvním bojovníkem, který dokáže porazit současného krále střední váhy?

I přesto, že Blachowicz ve svých posledních zápasech předváděl dominantní výkony, byl pro mnohé fanoušky i odborníky většinou outsiderem. Být ale před zápasem „papírově slabším“ je postavení, jenž polskému tvrďákovi zcela vyhovuje.

„Vždycky jsem podceňován, ale vždycky vyvedu všechny z omylu a vyhraji,“ řekl Blachowicz pro MMA Fighting. „Mně ale toto postavení vyhovuje a mám to rád. Klidně bych mohl být outsiderem před každým zápasem. Když totiž vždycky vyhraji, tak mi najednou začne věřit daleko více lidí, ale upřímně to většinou příliš neřeším.“

Blachowicz se již za několik dní postaví proti Israelu Adesanyovi, který má fantastický rekord dvaceti vítězství bez jediné porážky. Polský bojovník má o motivaci v tomto zápase rozhodně postaráno a je připraven být prvním bojovníkem, který šampionovi Adesanyovi uštědří první porážku kariéry.

„Adesanya je opravdu skvělý bojovník a šampion,“ řekl Blachowicz. „Zatím ho nikdo neporazil. Má výborný rekord 20-0, ale přišel čas na to, abych měl v jeho bilanci první porážku. Věřím, že budu prvním bojovníkem, který ho dokáže porazit.“