BLOG: Cestou Ranhojiče na XFN Legends

@XFN FB
@XFN FB

Cestou ranhojiče na XFN Legends

Úvod

Ranhojič, básník a divadelní uvaděč šli na kickboxový galavečer. Ne, to není začátek nějaké anekdoty, ale přesně to, jak mi začínal poslední březnový páteční večer. XFN Legends jsem totiž dostal možnost prožít jako divák, což se mi povedlo po více než třech letech. Dostal jsem pozvání od Aleny Holé, matchmakera XFN, které obsahovalo tři volňásky na plochu, za což jí ještě jednou veřejně děkuji. Vzal jsem s sebou kamaráda Jana a Ewalda, tedy básníka a divadelního uvaděče. Nic méně, ranhojič nikdy nespí a den před gala jsem se ještě dohodl s mladým Machaevem a jeho týmem, že mu udělám tejpy. Cesta ranohijče byla tedy méně pracovní, ale i tak velmi zajímavá, příjemná a plná nevšedních zážitků a setkání.

Ranhojič

Před samotným gala jsem měl sraz v hayashi.cz shopu na focení pro magazín BOJOVÁ UMĚNÍ. Neskutečná příležitost říct v takhle vyhlášeném a validním médiu něco více o práci a kvalitách Alpha Cutman týmu. Bylo mi řečeno, že tam už měli Batmana, Supermana, ale ještě nikdy ne cutmana.

Vraťme se ale zpět na XFN, na pražskou Královku. Kluci dostali lístky a já pásku. Pozdravil jsem se s celým vedením XFN a mířil rovnou do šaten. Tým Rakušanů řešil nějaké problému s financemi, ale to jde mimo mě. Machaev mě uvítal jako starého známého a dohodli jsme se na čase tejpování. Mezi tím jsem nahodil pracovní mundůr ranhojiče a šel uvést kamarády na jejich místa a obhlédnout terén. V šatnách to už pořádně vřelo a já se pustil do svého veledíla. Tejpy pro Machaeva jsem vždy udělal vítězné, ale tohle byla K1 a ne MMA. Tejpy si pochvaloval a bylo pak příjemné slyšet, když mě i zbytek jeho týmu, vůbec poprvé, začal oslovovat jménem a chválit. Když moji práci viděli šatnu sdílející Ázerbájdžánci, chtěli také tejpy od cutmana. Jako správný skaut jsem byl připraven a materiálu měl dosti. Další spokojený zápasník. Co mě trochu mrzelo, bylo rozhodnutí Rakušanů, že s nimi nepůjdu k ringu, i přesto, že jsem jim své služby nabídl zdarma. Dokonce se mě jeden přítel od Pína ptal, proč není cutman v každé šatně a v každém rohu? Odpověděl jsem, že nevím, prostě se to u nás ve standupu moc nenosí. Ale jednou, třeba, snad…

Legendy

Volnou chvíli jsem využil k nasátí atmosféry ve společnosti největších legend bojových sportů u nás. Šatny byly cítit thajskou tinkturou, potem, chutí po boji a vítězství a po chodbách se rozléhalo bičování lap a všudypřítomné oeeej! Přisedl jsem na lavičku k Petru Macháčkovi. Při debatě o stavění krvácení během zápasu a našich malých ratolestech, jsem pozoroval koncentrovaného Jan Soukupa, jak se tradičně rozcvičuje v kimonu, trenéra masírujícího Martinu Jindrovou a Ondřeje Hutníka, jak se začínal strečovat. Naprostá nádhera! Když jsem v patnácti začínal s muay-thai a zápasil v amatérech, měl jsem jen dva sportovní vzory. Jean-Calude Van Dame a Spejbla Hutníka. Pozdravil jsem se s ním, popřál mu hodně štěstí, udělal selfie a především omládl o sedmnáct let.

Divák

Převlékl jsem kabát a se svými kamarády se vmísil mezi diváky. Příležitostně jsem pokecal se známými od fochu, pokecal s Jirkou Mejstříkem, pozdravil Ondru Novotného, Rudu Kraje, Luboše Veleckého, mnohé další a taky rozdal pár vizitek ACT. Galavečer pěkně plynul a diváci se bezpochyby bavili a stejně tak Jan s Ewaldem.

Zápasy netřeba rozebírat. Kdo neviděl XFN Legends prostě a jednoduše o hodně přišel.
Můj osobní zápas večera byl Sivák vs Machaev, kde se šlo do extra kola. Krásná štípačka mladých pušek! Sivák po právu zvítězil a Machaev si odnesl už z druhého kola pořádný cut a krev mu tekla do levého oko. No, neměl v rohu svého cutmana.

Jan Soukup předváděl velmi soustředěný výkon, ale druhé kolo se soupeř hodně rozjel a došel si pro výhru na KO. Pověry občas nelžou, jelikož právě Rajabzadeh měl vítězné tejpy ode mě, jen mě to tentokrát moc netěšilo. Soukupovi na rozloučenou tleskala celá hala ve stoje. Krásný okamžik.

Nemůžu opomenout zápas žen, kde v pětikolové bitvě Jindrová jednoznačně přestřílela svou španělskou soupeřku. Když Martina po zápase prohlásil, že se chystá přejít na MMA, znělo to mým uším jako rajská hudba.

Finální zápas večer obstaral dominantním výkonem právě Spejbl a i přeš ošklivou tržnou ráno na holeni soupeře udolal a jako legenda tak odcházel se vztyčenou hlavou.

Třešničkou na dortu celého, skvěle vydařeného galavečeru XFN, byl famózní úvod Spejblova zápasu v podání jeho dlouholetého přítele Ondřeje Novotného. Můžu říct, že záznam jsem pustil už čtyřikrát a vy si ho pusťte taky. Ondro, opět jsi vy mých očích překonal sám sebe.