BLOG: Pátý element #12 – Magdaléna Šormová v co-main eventu organizace INVICTA!

Pátý element #12 Magdaléna Šormová zápasí v co-main eventu organizace INVICTA!

Vážení a milí čtenáři, vítejte u pátečního počtení blogu o ženském MMA. V hlavním tématu se dnes podíváme do organizace INVICTA. Právě zde čeká další zápas Magdalénu Šormovou hájící české barvy. K tomu si představíme nový projekt téže organizace. Závěrem výsledky z uplynulého víkendu a zápasy, které nás čekají a neminou.

INVICTA FC

Organizace Invicta Fighting Championships je známá právě tím, že pořádá pouze ženské zápasy, což je pro nás fanoušky, to pravé ořechové. Dodnes je Invicta největší organizací světa zaměřená ryze na WMMA.

 První turnaj uspořádala v roce 2012 v Kansas City a od dva roky později se začala šířit do celých Spojených států.

Na dnešním turnaji s názvem Phoenix Rising 1, 3.5.2019 v americkém Kansasu, se v hlavním před-zápase večera za Českou republiku představí Magdaléna Šormová (7:1) a proti ní Kay Hansen (4:2/Kalifornie). Magda skočila po posledním vítězství v Kyjevě hned do další přípravy a my se už nemůžeme dočkat, jak se jí bude v nové, čistě ženské, organizaci dařit. Celá komunita českého MMA asi nebude držet palce v takové míře, jako Jiřímu Procházkovi v Rizinu, ale určitě se nás i tak najde dost. Přejeme hodně štěstí Magdo!

Na tomto turnaji se také odehraje pyramida slámové váhy, jejíž zápasy by měly všechny proběhnout ve stejný den. Toto se již moc na profi scéně nevidí, ale právě projekt Phoenix Rising má, dle majitele organizace Shannona Knappa, vrátit tento sport ke kořenům.   Finalistky si tak dají hned tři zápasy v jeden den s tím, že hlavní zápas večer bude vrchol pyramidy. Neznáme detaily, nebo postup plánování zápasů, ale bude to určitě zajímavá podívaná. V prvním duelu změří síly Sunna Rannveig Davidsdottir (3-0/Island) s Kailin Curran (4-6/Hawaj), ve druhém duelu Danielle Taylor (10-4/Kalifornie) s Juliana Lima (9-5/Brazílie), ve třetím duelu Brianna Van Buren (5-2/Kalifornie) s Janaisa Morandin (10-2/Brazílie) a ve čtvrtém duelu Mizuki Inoue (13-5/Japonsko) s Sharon Jacobson (5-4/Kolorado). Přichystány jsou i dva náhradní duely, což rovněž naznačuje tomu, že INVICTA chce tuto pyramidu nejen uskutečnit v jeden večer, ale hlavně jí dokončit a mít na konci svou vítězku. Svého Fénixe, který povstane.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Na ostravském klání GCF 48 zvítězila v amatérském souboji Gabriela Horáková poměrem 2:0 na body proti Lucii Vackové.

Z UFC FN Florida si výhru na body odvezla Angela Hill (9-6/Kalifornie) nad Jodie Esqubiel (6-5/Nové Mexico). Carla Esparza (14-6/ Kalifornie) porazila Virna Jadniroba (14-1/Brazílie).

Bellator 220 nabídnul velmi zajímavý ženský souboj mezi Veta Artega (6:3/Idaho) a nebezpečnou IIima-Lei Macfrlane (10-0/Kalifornie), která zvítězila první kolo na TKO via veliký cut na čele Artegy po tvrdém lokti.

Na Cege Warriors 104 porazila druhé kolo na RnC Cory Mckenna (3-1/Anglie) soupeřku Fannie Redman (1-1/Švédsko).

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

Mimo pyramidu v INVICTA a také zápas Magdy Šormové, nám ženský duel nabídne UFC FN Ontario mezi Sarah Moras (5-4/Kanada) a Macy Chiasson (4-0/Lousiana).

ONE FC Jakarta uvede souboj mezi Priscillou Hertati Lumban (5-4/Indonézie) a Nou Srey Pov (1-0/Kambodža).

Ženskému MMA zdar!