BLOG: Pátý element #13  INVICTA: Úspěšná premiéra Magdalény Šormové a Phoenix Rising 1

Pátý element #13  INVICTA: Úspěšná premiéra Magdalény Šormové a Phoenix Rising 1

Drazí čtenáři a milovníci WMMA, je zde další vydání tradičního pátečníku o ženském MMA. Dnes se vrátíme do organizace INVICTA FC. Podíváme se na výsledek pyramidy slámové váhy a samozřejmě také na zdejší premiéru Magdalény Šormové. Nesmí chybět ani výsledky z uplynulých zápasů a upozornění na zápasy, které nás, dnes především v UFC, čekají. A závěrem důležitá informace k projektu The Fighter 2.

Phoenix Rising 1

Tato pyramida, nebo Grand Prix, chcete-li, je nový projekt organizace INVICTA. Pyramida proběhla kompletně celá v jeden den, 3.května 2019 a na jejím vrcholu stanula Brianna Van Buren (8-2/Kalifornie) a stala se tak šampionkou slámové váhy.

Zvítězila tedy hned ve třech zápasy po sobě za jeden večer. V základní osmičce si rychle poradila s Manjit Kolekar (11-3/Indie) první kolo na armbar. V top čtyřce pak na TKO a nemožnost pokračování po pauze vyřadila Julianu Lima (10-6/Brazílie). V samotném finále Van Buren porazila Kailin Curran (6-7/Havaj) ve druhém kole na RNC škrcení. Vítězka tak předvedla nejen velmi dominantní výkony, ale zároveň díky rychlým ukončením eliminovala čas strávený v kleci a mohla tak lépe regenerovat a rozložit své síly během cesty k pásu šampionky.

Na stejném galavečeru  si svou velkou premiéru užila i odchovankyně pražského Penta Gymu Magdaléna Šormová, když v Kansasu nastoupila v hlavním předzápase večera. Po náročné tříkolové bitvě porazila na split decision Američanku Kay Hansen (4-3/Kalifornie) a zvýšila tak svou bilance na obdivuhodných 8-1. Tento napínavý a tvrdý ženský zápas určitě doporučujeme shlédnout. Magdě a celému týmu patří velký respekt a gratulace. Otázkou je, kam povedou další kroky této výjimečné české zápasnice? Další skvělý boj pod INVICTA, nebo třeba součást Phoenix Rising 2?Či snad konečně přijde kýžená nabídka na zápas v UFC? Možností je mnoho a my budeme Magdu nadále sledovat a povzbuzovat na její cestě bojovnice.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Krom pyramidy v INVICTA a zápasu Magdy Šormové, nám ženský duel nabídlo UFC FN Ontari, kde Sarah Moras (5-5/Kanada) prohrála s Macy Chiasson (5-0/Lousiana) druhé kolo na TKO údery.

Na ONE FC vyhrála jednomyslně na body Priscilla Hertati Lumban (6-4/Indonézie) nad Nou Srey Pov (1-1/Kambodža).

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

Hlavní zápasem víkendu, nejen ženského, ale i MMA jako takového, je bezesporu titulová obhajoba šampionky slámové váhy Rose Namajunas (8-3/Wisconsin) proti Jessice Andrade (16-3/Brazílie) na turnaji UFC 237 v Riu.

Zde se odehrají hned další tři zápasy WMMA. Irene Aldana (9-4/Mexico) změří síly s Bethe Correia (10-3/Brazília). V souboji Rio vs Sao Paulo se Luana Carolin (5-1/Brazílie) postaví Priscile Cachoreira (8-2/Brazílie). Celou kartu nám otevře zápas mezi Talitou Bernardo (6-3/Brazílie) a ViViane Araujo(6-1/Brazílie).

Závěrem důležitá informace ohledně reality show, probíhající na bázi TUF nebo OKTAGON VÝZVA, The Fighter 2 pod organizací EFC Africa. Již příští pátek můžeme na jejich stránkách vidět další díl této show a bude to díl, na který všichni netrpělivě čekáme, jelikož v něm bude zápasit reprezentantka České Republiky Sandra Mašková. O Sandře a její životní cestě bojovnice si řekenem více v příští díle Pátého elementu.

Ženskému MMA zdar!