BLOG: Pátý element #15  Střípky ze světa ženského MMA.

Pátý element #15  Střípky ze světa ženského MMA.

Krásný den všem čtenářům a pokud u Vás prší, je ideální čas si zlepšit den zprávami ze světa ženského MMA. Dnes si připomene pár důležitých momentů z posledních dnů, přidáme výsledky a jako vždy to zakončíme významnými zápasy, které na nás čekají ve dnech příštích…

 První důležitá zpráva přišla z Afriky. Sandra Mašková (1:3) prohrála svůj úvodní zápas v TF2 poměrem 2:1 na body proti Mellony Geugjes (3-7/Holandsko).

Její pokračování v pyramidě je sice ukončeno, ale i tak bude nadále v reality show samozřejmě působit jako součást tréninků a podpory týmu Soldier Boy. Pro ty, kteří zápas nestihli, bude brzy možnost sledovat celou show na O2 Tv sport. Tyto zápasy zatím nejsou zapsaný na Sherdog.

Kimura grip vs slam!

 Nejen na sociálních sítích se velmi řešilo, zda byl slam na hlavu, díky němuž získala Jessica Andrade titul šampiónky UFC nad Rose Namajunas, legální. Mimo to, se v několika záběrech objevilo, že Andrade údajně odklepala kimuru, kterou ji při obraně strhu Namajunas nasadila. Každý se musí na video podívat sám a stejně tak na klíčová pravidla ohledně útoků na zátylek, aby si udělal o celé situace obrázek a samosebou pro ty, kteří se bojovým sportům aktivně nevěnují, to může být trochu komplikovanější. Rozhodčí, včetně slovutného Johna McCarthyho, se shodují, že k odklepání nedošlo a slam byl legální KO, tudíž je výsledek pravomocný a nenapadnutelný. Paradoxně si totiž měla, více než kontrolu soupeřky kimurou, Namajunas hlídat pád, ať zde oklepání bylo, či ne.

Projekt Y

Zde se nám děvčata pustila do prvních sparingů. Diváci tak konečně mohli vidět, co vše se již stihla naučit a jaký udělala pokrok. V záběrech se ukázalo, že se z nich stávají skutečné bojovnice a nejsou to pouhé instagramové hvězdy, jak mnozí tvrdí. Individuálně různou měrou, samozřejmě.

Každá z účastnic tohoto projektu na bázi reality show trénuje v jiném gymu a pod jiným trenérem. Je tedy jasné, že přístup k tréninkům i k zápasu samotnému bude u všech velmi odlišný.

První zápasy by se měly odehrát na turnaji OKTAGON 13 v Praze na Štvanici koncem července. Váhová kategorie zatím není stanovena. Nic méně, o složení základních duelů by jste měli, ve veřejném hlasování, rozhodnut právě vy, diváci a fanoušci MMA.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Na UFC FN 152 si Aspen Ladd (8-0/Kalifornie) udržela svou neporazitelnost, když jednomyslným rozhodnutím porazila Sijara Eubanks (4-3/Maryland). Megan Anderson (9-4/Austrálie) zde prohrála první kolo na RnC s Felicia Spencer (7-0/Florida).

Mei Yamaguchi (20-11-1/Japonsko) zvítězila na akci ONE FC Singapore nad Meng Bo (13-6/Čína) první kolo na armbar.

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

 Je to neuvěřitelné a pro fanouška WMMA až téměř smutné, ale dle sherdog.com se pro nadcházející víkend nekoná žádný ženský duel v evropsky či světově významných organizacích. A to dokonce ani v Asii na turnajích ONE FC či Pancrase.

 Můžeme si však říct, že na domácí scéně byl zveřejněn úžasný ženský duel mezi Švédkou Cornélií Holm (2-1) a Češkou Veronikou Rodovou (3-1), která se vrací do klece po komplikované zlomenině nohy. Rodovou jsme vám představili ve vydání Pátého elementu #3. Zajímavostí je, že Holm se, stejně jako Mašková, zúčastnila natáčení reality show The Fighter 2. Tento českošvédský zápas se uskuteční 8.6.2019 na galavečeru OKTAGON 12 v Bratislavě.

 

Ženskému MMA zdar!