BLOG: Pátý element #18  Schevchenko obhájila! Francie a Švédsko dominovaly v Bratislavě

Pátý element #18  Schevchenko obhájila! Francie a Švédsko dominovaly na československé scéně.

 Dobrý den všem čtenářům Fight Club News a našeho blogu o WMMA. Událo se mnoho nového po celém světě. Obhajoba pásu v UFC, tvrdé souboje v INVICTA a především proběhly dva ženské zápasy na OKTAGONu 12, kterým se dnes trochu podíváme na zoubek. A hned z kraje jedna pozitivní zpráva a sice, že Mackenzie Dern (7-0/Arizona, BJJ black belt) se stala šťastnou maminkou a tímto jí blahopřejeme.

Schevchenko obhájila titul

 Na turnaji UFC 238 se na hlavní předzápas, jako vyzyvatelka, postavila Jessica Eye proti aktuální šampiónce Valentině Schevchenko. Valentina první kolo zasadila Jessice několik tvrdých round kicků, které by určitě slabším jedincům polámaly žebra. Vyzyvatelka se však nezalekla a koncentrovaně pokračovala v souboji, byť převážně defenzivním způsobem. Šampiónka to však měla zřejmě celé takticky nachystané. Když na začátku druhého kola došlo na kop, Eye kryla round kick na žebra, čímž odkryla hlavu. Schevchenko tak zkušeně kop zvedla na high kick a ve 26. vteřině druhé kola zvítězila via KO, čímž uhájila titul ženské muší váhy UFC.

Francie a Švédsko

 Na kartě OKTAGONu 12 se představili tři Češi. Bohužel, všichni prohráli a jedním z nich byla i Veronika Rodová. Ta se zotavila po těžkém zranění nohy a nastoupila ve výborné formě. Zápas trval celé tři kola a my jej fanouškům musíme doporučit ke shlédnutí na youtube, protože tohle byla nádhera WMMA. Její soupeřka, Švédka Cornélia Holm, měla velmi rychlé přechody na zem a precizní kontrolu, což jí bezesporu zápas vyhrálo a do Švédska tak veze cenný skalp. Pro nás je důležité, že je Veronika zpět ve hře a noha je zdravá.

  Celou kartu bratislavského turnaje otevíral zápas mezi domácí Nikoletou Domrákovu, které vzala zápas na poslední chvíli a Clarou Ricignuolo z Francie. Pro Domrákovou to byla jedinečná příležitost ukázat se v profesionální MMA. Tuto příležitost však nedokázala využít. Francouzka celé první kolo kontrolovala jabem a kombinací zakončenou low kickem. Když se Ricignuolo trefila a Domráková šla k pletivu, zaklekla ji a rozpoutala GnP, načež rozhodčí pohotově zápas ukončil a vítězství putuje do Francie.

VÝSLEDKY

Obhajobu na UFC 238 Valentina Shevchenko (17-3/Peru,Kyrgystán) zvládla a na KO porazila Jessicu Eye (14-7/Ohio). Tatiana Suarez (8-0/Kalifornie) udržela neporazitelnost a zdolala na body Ninu Ansaroff (10-6/Florida). Karolina Kowalkiewicz porhárala (12-5/Polsko) proti Alexa Grasso (11-2/Mexico). Xiaonan Yan (11-1/Čína) porazila Angelou Hill (9-7/Kalifornie) rovněž na body. V úvodním zápase Joanna Calderwood (13-4/Skotsko) bodově podlehla Katlyn Chookagian (12-2/New Jersey).

OKTAGON 12 nabídl dva zápasy. Veronika Rodová (3-2/Česká Republika, Pátý element #3) prohrála s Cornélií Holm (3-1/Švédsko, Pátý element #16). Clara Ricignuolo (3-2/Francie) porazila via KO v prvním kole Nikoletu Domrákovou (0-1/Slovensko).

Z INVICTA FC 35. vytáhneme hlavní zápas, kde Deanna Bennet (10-5-1/Utah) podlehla na body Karině Rodriguez (8-3/Mexico).

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

V Bellatoru s magickým číslem 222 se odehrají hned tři ženské duely. Heather Hardy (2-1/New York) poměří síly s Taylor Turner (1-4/Tennesee). Valeria Loureda (1-0/Florida) zabojuje s Larkyn Dasch (0-0/Pennsylvania). Rena Kubota (8-2/Japonsko), kterou známe z Rizin FF, poměří síly s Lindsey Vanzandt (4-1/Florida).

Polský turnaj FEN 25 nám nabídne zápas Katarzyna Lubonska (6-2/Polsko) versus Izabela Badurek (7-5/Polsko).

Ženskému MMA zdar!