BLOG: Pátý element #20 Pudilová se v srpnu postaví Shevchenko!

Pátý element #20  Pudilová se v srpnu postaví Shevchenko! Co vše má za sebou sestra slavné Valentiny?

 Dobrý den všem našim čtenářům. Jaké jiné hlavní téma Pátého elementu by bylo možné zvolit, když ne oznámený zápas české lvice Lucie Pudilové (8-4) a představení její soupeřky? Pudilové se postaví Antonina Shevchenko (7-1/Kyrgystán), sestra aktuální šampionky muší váhy Valentiny Shevchenko (17-3/Peru,Kyrgystán). Zápas se uskuteční 3. srpna v New Jersey. Obě zápasnice jsou momentálně po prohře a zajímavostí je, že Liz Carmouche (13-6/Kalifornie), poslední přemožitelka Pudilové, nastoupí rovněž proti poslední přemožitelce Shevchenko a sice Roxaně Modafferi (23-15/Nevada).

Pátý element Antoniny Shevchenko

Antonina Shevchenko je čtyřiatřicetiletá zápasnice UFC pocházející z Kyrgystánu. Ví se o ní, že má ráda střelné zbraně, cestování a hlavně thajský box.

Profesionální rekord v MMA drží sedm výher a jednu prohru, kterou utržila právě v posledním zápase proti Roxanně Modafferi na UFC FN 149 v Petěrburgu a přišla zde o neporazitelnost.

Svou kariéru v MMA započala velmi brzy a již v roce 2002 nasbírala skóre 3-0. Poté se však přesunula do rize postojářských disciplín, především do muay-thai, kde v roce 2017 získala dva významné tituly světové šampionky (WMC, Phoenix FC). Za patnáct let kariéry  nasbírala nejen nesčetné zkušenosti po celém světě, ale také úctyhodné skóre 39-1 ve všech postajářských zápasech dohromady.

Následující rok se dostala do Dana White Contender Series. Dokázala zde vyhrát tvrdým TKO, když první kolo rozkopala koleny v klinči Jaimelene Nievera (7-5/Kalifornie). Dne 26. června 2018 takto získala smlouvu s UFC.

V říjnu téhož roku nastupovala ve finále TUF 28 proti Ji Yeon Kim (8-2/Jižní Korea). Kim nesplnila váhový limit, byla finančně penalizována ve prospěch Shevchenko, které zvítězila na body.

Lucii Pudilovou tak čeká další velká zkouška na její cestě bojovnice. Věříme, že s trenérem Erdéliym nastaví správnou strategii a Lucka v srpnu získá nejen důležité vítězství, ale i velmi cenný skalp.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

 Na UFC FN 154 Monatana De La Rosa (10-5/Texas) prohrála na body s Andreu Lee (11-2/Louisiana). Ashley Yoder (7-4/Kalifornie) porazila na body Syuri Kondo (6-3/Japonsko). Ariane Lipski (11-5/Brazílie) podlehla Molly McCann (9-2/Anglie) rovněž na body.

 NA Bellatoru v Londýně zvítězila Kate Jackson (11-3/Anglie) v prvním kole nad Lenou Ovchynnikovou (10-6/Ukrajina) na zastavení lékařem. Denisa Kielholtz (3-2/Nizozemí) porazila ve druhém kole via TKO Bryony Tyrell (4-4/Anglie).

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

UFC on ESPN nabídne jeden ženský duel mezi Emily Whitmire (4-2/Oregon) a Amandou Ribas (6-1/Brazílie).

Očekávané finále reality show The Fighter 2 na EFC 80 má přinést zápas mezi Mellony Geugjes (2-6/Holandsko) a Manon Fiorot (0-1/Francie).  Zápasy z TF2 ještě nejsou zapsány na Sherdog.com.

Ženskému MMA zdar!