Bomba! Jiří Procházka se utká s Reyesem!

Po veleúspěšné premiéře v UFC má před sebou Jiří Procházka další zápas, ve kterém se v únoru příštího roku utká v hlavním zápase večera s Dominickem Reyesem.

“Chtěli jsme do dalšího zápasu soupeře, který je v žebříčku před Jirkou, takže se nabízel Rakič nebo jeden z duelu Santose s Teixeirou. Tam ale zápas ještě v letošním roce nepřipadal v úvahu, protože jejich duel se přeložil až na sedmý listopad,“ objasňuje Procházkův trenér Martin Karaivanov. „Chtěli jsme ale zápasit ještě letos, byli jsme nakonec ochotní vzít i soupeře žebříčkově pod Jirkou, třeba s Krylovem nebo Walkerem. Pak ale přišel návrh na Reyese,“ popisuje poslední dny Karaivanov.

Dominick Reyes (12-2) má momentálně dvě porážky v řadě, ale je třeba si uvědomit, že obě prohry byly v titulových zápasech. V první titulové bitvě byl Reyes dokonce velmi blízko od vítězství nad legendárním Jonem Jonesem, ale zápas i přes skvělý výkon prohrál na body. Ve druhém souboji o pás šampiona polotěžké váhy ale tvrdě narazil na Jana Blachowicze, kterému podlehl ve druhém kole.

Jiří Procházka (27-3) naopak předvedl ve svém posledním zápase impozantní výkon a ve svém debutu v UFC dal o sobě nahlas vědět. V červenci na turnaji UFC 251 totiž nelítostně ukončil zkušeného Volkana Oezdemira, kterého doslova sestřelil ve druhém kole.

Procházka za poslední čtyři roku nasbíral fantastických jedenáct vítězství za sebou a hodlá v tom pokračovat tak dlouho, dokud se neprobojuje až k vysněnému titulu. Souboj o pozici vyzyvatele šampiona polotěžké váhy, totiž v případě vítězství, nemusí být už vůbec daleko. Držme tedy českému bojovníkovi pěsti za jeho dalším vítězstvím!

Důležitý zápas polotěžké váhy Reyes vs. Procházka se odehraje 27. února 2021. Toto datum potvrdil i Dana White, přičemž místo konání zatím oznámeno nebylo.