Borároš vs. Juráček: Fanoušky velmi očekávaná bitva

Nadcházející turnaj OKTAGON 21 nabídne velmi lákavé menu v podobě několika excelentních zápasů. Mezi ty nejočekávanější patří jednoznačně i souboj mezi fanoušky milovaným a diskutovaným Gáborem Borárošem a vycházejícího talentu Matúšem Juráčkem.

Ať už na něj mnozí mají jakýkoliv názor, v jednom se přeci jen neliší, všichni totiž jeho zápasy chtějí vidět. Gábor Borároš (18-8-1) po svém vítězství v historicky první sérii show OKTAGON Výzva, doslova vystřelil do povědomí lidí a stal se jednou z největších sportovních hvězd československé scény.

Jeho zápasy strhují obrovskou pozornost, a tak o něj stojí spousta domácích bojovníků. Přezdívaný „Beast Mode On“ se v poslední době pokouší prolomit smolnou sérii, ve které od roku 2018 střídá zelená políčka s červenými. Naposledy se na turnaji OKTAGON 16 utkal s nebezpečným Španělem Primerou, který Gáborovi způsobil tak vážnou tržnou ránu, že musel zápas ukončit doktor.

Nyní ale Borároš hlásí návrat a je motivovaný konečně ukončit nešťastné období. Slovenský oblíbenec v zápasech dominuje především svou neskutečnou silou, díky které, zejména v prvních kolech, doslova válcuje většinu svých protivníků. Jeho tvrdé granáty poukazují na dvanáct ukončení na KO/TKO a k tomu má na svém kontě pět submisí. Gábor rozhodně nerad zaměstnává bodové rozhodčí a je dost pravděpodobné, že svůj „Beast Mode“ bude chtít předvést i proti velmi dobrému českému soupeři.

Pro Matúše Juráčka (6-2) to 30.1.2021 bude obrovský test jeho dosavadní kariéry, ale zároveň je to velká příležitost dostat se ještě více do povědomí domácích fanoušků. Oproti Gáborovi disponuje Matúš skvělou boxerskou technikou, a také bude mít výškovou výhodu, což zaručuje atraktivní souboj dvou rozdílných stylů.

Juráček se nedávno vrátil do MMA po více než třech letech, poté, co překonal nepříjemné zranění kolene. Na OKTAGONU 19 narazil na poslední chvíli na ostravského tvrďáka Jana Širokého, se kterým si ale dokázal bez problémů poradit a zvítězil ve třetím kole na TKO.

Matúš, kterého také můžeme znát pod přezdívkou „Slávista“ zamířil i na kemp do Polska, a slibuje, že proti Gáborovi bude maximálně připraven a udělá pro cenné vítězství naprosto vše. Rovněž také zdůrazňuje, že se mají fanoušci na co těšit!

Na jedné straně obrovská síla a na té druhé excelentní technika. Komu se podaří prosadit svůj styl a vkročit do zápasového roku 2021 vítězně?