Brazilská válka Santos vs Teixeira. Kdo se přiblíží k vytouženému titulu?

Už dnes v noci se v kleci po dlouhé době představí Thiago Santos, který se utká v důležitém zápase polotěžké váhy s Gloverem Teixeirou. Vítěz této bitvy pravděpodobně dostane titulovou šanci.

Organizace UFC pro nás přichystala další galavečer, který se tradičně odehraje v Las Vegas. Hlavní zápas večera obstará souboj dvou elitních brazilských bojovníků, kteří mají dohromady dvaatřicet ukončení před limitem. Můžeme tedy očekávat tvrdou brazilskou válku.

Thiago Santos (21-7) naposledy zápasil v červenci minulého roku, kdy vyzval v titulovém zápase Jona Jonese. Santos v souboji ukázal obrovské srdce a tvrdost, ale na tehdejšího šampiona polotěžké váhy to nakonec nestačilo. Šestatřicetiletý Brazilec je známý svými tvrdými granáty, kterými ukončil patnáct soupeřů, včetně Jimiho Manuwy, Kevina Hollanda, nebo i současného držitele titulu Jana Blachowicze.

Santos se po delší pauze vrací s obrovskou motivací a chutí dosáhnout titulu polotěžké váhy. Svému soupeři slíbil, že to pro něj bude ta nejhorší noc v životě.

„Od zápasu s Jonesem se nic nezměnilo, stále se chci stát šampionem,“ řekl Santos v medailonku pro UFC. „Jsem rychlý jako střední váha a mám bombu jako v těžké váze. Jakmile se dveře oktagonu zavřou, postarám se, aby to pro Glovera byla ta nejhorší noc v jeho životě.“

Pro zkušeného Glovera Teixeiru (31-7) se už téměř zdálo, že by jeho kariéra mohla vést pomalu ke konci. Velký zlom ale nastal na začátku minulého roku, kdy Teixeira uškrtil Karla Robersona. Potom následovala celá řada vítězství, a to nad Cutelabou, Krylovem a naposledy Anthonym Smithem, kterého brazilský bojovník doslova bil celý zápas, a nakonec Smitha v posledním kole ukončil.

Jednačtyřicetiletý Teixeira ještě rozhodně neskončil, je naopak hladovější, než kdy předtím. Rád by si ještě sáhnul na opasek šampiona.

„Jsem hrdý na vše, co jsem ve své kariéře dokázal, ale ještě jsem neskončil,“ řekl Teixeira. „Pořád jsem nedosáhl svého cíle. Je to zřejmě moje poslední šance, jak se dostat k titulu, takže je jasné, že v tom zápase nechám naprosto vše!“