Brichta vs. Kohout: Očekávaná odveta z Undergroundu

Bitva dvou předních lehkých vah slibuje neméně atraktivní podívanou, jako při jejich prvním střetu v projektu OKTAGON Underground, kdy vyhrál na body Leo Brichta. Nyní však nastává čas poměřit síly podle pravidel MMA.

Leo Brichta (6-3) doslova válcuje své soupeře skvělým, a především velmi tvrdým postojem, ve kterém je jeho dominantou nelítostný přední high kick. Jeho ničivou sílu pocítil tento rok Polák Daniel Hodor, který sice dokázal ustát neskutečně tvrdé kopy na hlavu, ale nakonec souboj ve třetím kole nedokončil. Své o tom ví i Mateusz Makarowski, jenž schytal ihned ze startu několik ostrých úderů, a nakonec byl Brichtou po pár minutách prvního kola uškrcen.

Talentovaný zástupce Primmat gymu je ve fantastické formě, na kontě má dvě vítězství v řadě a je hladový po dalším. Nejvíce na sebe upozornil v amatérech, kde si vybudoval skvělý rekord jednatřiceti vítězství a pouhých třech porážek. Obdobný, ne-li větší úspěch, hodlá přenést i do profesionálního MMA, ve kterém se mu sice zpočátku nedařilo podle jeho představ, ale v poslední době má perfektně našlápnuto a touží získat další cenný skalp proti velezkušenému postojaři.

Matouš Kohout (3-3) má za sebou velice bohaté zkušenosti z thajského boxu a K1 a v obou těchto disciplínách byl i šampionem. Už třetím rokem zápasí ve smíšených bojových uměních, ve kterých zatím střídá zelené políčko s červeným. Nejvíce na sebe „Mighty Rooster“ upozornil při letošním projektu OKTAGON UNDERGROUND, který dokázal celkově vyhrát, když ve finále porazil Ronyho Paradeisera poté, co zaskočil za zraněného Brichtu.

Kohout byl také členem letošní osmičky show OKTAGON Výzva, kde měl znovu parádně našlápnuto, ale kvůli zranění nakonec nemohl nastoupit ani do semifinále. Reprezentant pražského Gorila MMA se chystá znovu naskočit na vítěznou vlnu a v rámci přípravy dokonce vycestoval na tréninkový kemp do trnavského Spartakus Fight Gymu, kde se připravuje po boku Attily Végha, Piráta Krištofiče, Buchingera a dalších velkých jmen domácí scény.

Čeká nás bezpochyby tvrdá válka dvou perfektních postojařů, přičemž má ale každý svůj styl. Dravý a motivovaný Leo Brichta má v rukách i nohách tvrdé granáty, Matouš Kohout je zase taktičtější a o mnoho zkušenější. Komu se podaří zvítězit podle pravidel MMA?