Buchinger proti maďarské jedničce. Vykročí za titulovými pásy?

Velezkušený a úspěšný bojovník Ivan Buchinger má před sebou premiéru v organizaci OKTAGON MMA. V cestě za jeho prvním vítězstvím v novém působišti mu bude stát maďarská hvězda.

Málokdo je na domácí scéně tak zkušený, jako čtyřiatřicetiletý Ivan Buchinger. Ivan má na svém kontě sedmatřicet výher a třiadvacet z nich ukončil na submise, kterými představuje pro své soupeře tu největší možnou hrozbu.

Přezdívaný „Buki“ patří bezpochyby mezi evropskou elitu, je totiž bývalým šampionem M1-Global, Cage of Warriors, kde se utkal i s hvězdným Conorem McGregorem, a také bojoval o titul polské organizace KSW. Buchinger přišel do OKTAGONU s nemalými cíli, chystá se totiž ovládnout pérovou a lehkou váhu zároveň!

“Mým cílem je vyhrát co nejvíc zápasů a probojovat se k titulovým duelům. Když dostanu šanci, tak ať je to v obou vahách, chtěl bych je ovládnout obě,” prozradil své plány v nedávném rozhovoru pro Fight Club News.

Slovenská legenda se v kleci představí už 21. listopadu na turnaji OTKAGON 18, který se pravděpodobně uspořádá v Maďarsku. A právě tam na něj bude čekat maďarský rodák, který je připraven Ivanovu premiéru pořádně znepříjemnit.

Talentovaný Lajos Etelaky (12-3) je označován za naději maďarského MMA. Ve svých šestadvaceti letech sice nemá takové zkušenosti, jako Buchinger, ale zato má na kontě devět výher v řadě a kromě toho už čtyři roky neprohrál.  Etelaky ukončil většinu svých zápasů před limitem a více než v polovině vyhraných soubojích zvítězil na KO/TKO, čímž ztělesňuje obrovské nebezpečí.

Ivan Buchinger si jde pro tituly dvou váhových kategorií. Je ale před ním první velká zkouška, kterou musí splnit na jedničku. Podaří se mu při své debutu v OKTAGON MMA uspět a udělat první velký krok k titulu? Nebo si připíše cenný skalp maďarský borec a šokuje československou scénu?