Co bude dál s lehkou váhou, pokud se Khabib nevrátí? Dana White nabízí řešení

Návrat současného šampiona Khabiba Nurmagomedova je v poslední době spíše nepravděpodobný. Spekulovalo se o tom, že by o titul lehké váhy mohla bojovat dvojce Poirier a McGregor, ale tuto variantu prezident UFC rázně zatrhl. Jak se tedy tato nabitá divize bude v nejbližších dnech vyvíjet?

„Pokud se Khabib už opravdu nevrátí a Conor by dokázal porazit Poiriera, střetne se s Conorem nejlépe postavený zápasník v žebříčku lehké váhy, a to by byl zápas o titul. Tím jsem si jist,“ řekl White.

I přesto, že to s návratem Nurmagomedova nevypadá vůbec nadějně, White neztrácí naději. Podle jeho slov je Khabib pro UFC obrovská hvězda, a tak prezident doufá, že se přeci jen vrátí.

„Jako promotér samozřejmě chcete mít u sebe ty nejlepší zápasníky světa,“ řekl White. „Pokud se Khabib opravdu rozhodne odejít, tak se nedá nic dělat. Ztráta otce pro něj byla obrovská rána, chtěli toho společně hodně dokázat a jeho otec si přál, aby spolu dokázali vybudovat rekord 30-0. Pochopitelně, že jako fanoušek bojových sportů bych chtěl vidět Khabiba zápasit minimálně desetkrát.“