Cormier prozradil, jaké velké jméno by rád viděl proti Khabibovi

O návratu ruského neporaženého šampiona se stále spekuluje. Khabib si stojí za tím, že se do klece už nevrátí, avšak mnozí tvrdí, že hodlá splnit otcovo poslední přání, čímž je třicáté vítězství. Svůj pohled na věc nabídnul i jeho tréninkový kolega a kamarád Daniel Cormier.

Je neporažený, slavný a velmi bohatý. Zdá se, že Khabib Nurmagomedov už přeci jen nemá žádnou motivaci zápasit a přesvědčit jej k návratu do klece vypadá jako téměř nemožné. Ovšem, jeden důvod k velkému comebacku přeci jen existuje a tím je zakončení fantastického rekordu na 30-0.

V případě, že by se Khabib opravdu rozhodl vrátit zpět, existuje podle Cormiera pouze jedno jméno, o které by měl šampion lehké váhy zájem a definitivně by tak zakončil jeho odkaz.

„Musel by to být George St-Pierre, řekl Cormier pro MMA Fighting. „Věřím, že tento velký souboj by jej dokázal přesvědčit k návratu. Khabib se snaží zapsat do historie a případná výhra nad St-Pierrem by pro něj byla tou správnou cestou.“

GSP je velkou legendou bojových sportů. Je nejdéle úřadujícím šampionem v historii welterové váhy UFC a v jeho posledním zápase kariéry dokonce získal i titul střední divize. Podle Cormiera by tento případný zápas dvou perfektních wrestlerů byl stylisticky opravdu zajímavým střetnutím.

„Byl by to opravdu skvělý souboj,“ řekl Cormier. „GSP má fantastickou obranu proti strhům a navíc má skvělý postoj. George byl jedním z mála bojovníků, kteří vynikali v zápasení a postoji zároveň. Bylo to velmi vzácné, a proto tak dominoval nad ostatními.“

Oba bojovníci už ale aktivně nezápasí a prozatím to vypadá, že se ani jeden nehodlá jen tak vrátit. Pokud by však jeden druhého přinutil k návratu a střetli se proti sobě, byla by to obrovská událost, která by jistě strhla velkou pozornost.