Curtis Blaydes: Odveta s Ngannou je nevyhnutelná

V pouhých dvaceti sedmi letech je Curtis Blaydes vycházející hvězdou těžké váhy. Výborný wrestler, který těží ze svých atletických předpokladů, očekává v sobotu další vítězství. V největším taháku na prelims se představí proti legendě bojových sportů, holandskému veteránovi Alistairu Overeemovi.

Bývalý středoškolský šampion ve wrestlingu má za sebou šňůru vítězných zápasů včetně cenných skalpů Marka Hunta a Alexeye Oleinika. O víkendu bude čelit zatím své největší výzvě. Alistair Overeem je možná nejúspěšnějším bojovníkem všech dob. Získal pás v organizacích Pride, Dream i Strike Force, avšak ten nejcennější titul – UFC, mu neustále uniká.

Nabídku na zápas Blaydes přijal s velkou radostí a váží si možnosti utkat se s legendou

„Tento zápas dával největší smysl. Alistair je nejvýše postavený bojovník, se kterým můžu zápasit. Francis Ngannou chce zápas s Lewisem, takže s mým duelem jsem spokojený“.

Přestože se plně soustředí na zápas s Demolition Manem, v hlavě má ještě jedno jméno, které chce pokořit. Není jim nikdo jiný než Francis Ngannou. Od UFC velmi promovaný bojovník, který své soupeře vypíná neskutečně tvrdými údery, prohrál svůj poslední zápas v titulové šanci se Stipe Miočičem. Miočič se tímto vítězstvím stal legendou a velký hype okolo Francise na chvíli ustal.

Právě Blaydes je jediný bojovník v UFC, který vydržel tvrdé údery a zápas s Predátorem prohrál na technické KO, kdy nebyl lékařem puštěn do třetího kola. Fyzickými parametry se Francisovi vyrovná, fyzický fond má lepší úrovni. Od jejich posledního zápasu se výrazně zlepšil a v odvetě může uspět. Pokud v sobotu zvítězí, měl by dostat šanci na titulový zápas. Tím se odveta s Ngannou odloží do budoucna, ale Curtis doufá, že k ní dojde.

„Je to nevyhnutelné. Myslím si, že v dohledné době se spolu znovu utkáme. Můžu vám to garantovat. Nevím zatím kdy, ale k odvetě dojde“.

Těžká váha je zvláštní divize. Stačí několik vítězství a už je ve hře pás šampióna. Stipe Miočič dokázal třikrát obhájit a stal se nejlepší těžkou váhou historie. Vzhledem ke Curtisovu věku se dá očekávat, že v nejbližších letech bude do boje o titul promlouvat stále více. Sobotní vítězství mu otevře bránu, případná porážka vzlet přibrzdí, ale určitě nezastaví.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here