DAVID DVOŘÁK NAVÁŽIL, ZÍTRA JDE DO DRUHÉHO ZÁPASU V UFC

David Dvořák zvládl v pátek večer českého času splnit váhový limit, v Las Vegas navážil 56,9 kilogramů. Váhový limit splnil také jeho soupeř. Duelu s Jordanem Espinosou tak už nic nebrání.

Český zástupce v UFC a čtrnáctka muší váhy David Dvořák se chystá ke svému druhému zápasu mezi světovou elitou. Ten první absolvoval 14.března, když na body porazil Brazilce Bruna Silvu. Svého přemožitele tak nepoznal už dlouhých osm let, od poslední porážky s Filipem Mackem zdolal už 14 soupeřů.

Cestu Davida Dvořáka na druhý zápas UFC mapuje formou vlogů na svém YouTubovém kanále člen jeho týmu, zápasník Patrik Kincl. Ve čtvrtečním díle diváci viděli, kterak si Undertaker přebírá týmovou výbavu včetně oblečení na zápas, podepisování plakátů a kontrolu zápasových smluv. Ve čtvrtek si David zlehka zatrénoval na hotelu, a po vyřešení mediálních povinností se s týmem vydal do UFC Performance centra.

“Všechno si to sedlo naprosto skvěle,” říká Patrik Kincl. “Dokonce ho musíme brzdit, protože v trénincích chce moc tlačit na pilu, takže ho krotíme, aby se jen trochu vyházel a zbytečně neunavoval. Je skvěle nastavenej na zápas po mentální stránce a výborně je na tom i fyzicky,” prozradil Kincl ve vlogu.

“Odveli jsme všichni skvělou práci, David vypadá psychicky i fyzicky nejlépe za svou kariéru,” dodává kondiční trenér Jan Maršálek.

Jednou z posledních povinností bylo pro Davida shazování váhy ve vaně a následném dopocování. “Nejsou to vůbec příjemné poslední hodiny, ale pokud je fighter zdravotně v pořádku a chová se jako profík, musí to zvládnout,” napsal David na svůj Instagram.

Soupeřem Undertakera bude Američan Jordan Espinosa. Ten si luxus spojený s UFC užívá o něco déle, David bude jeho pátým soupeřem mezi elitou. Poprvé se představil na světové scéně vloni v březnu, když na body porazil Erica Sheltona. Následovaly dvě prohry na submisi. Naposledy se divákům UFC ukázal v červnu, když znovu na body zdolal Marka De La Rosu. Typickým je pro Espinosu dobrý pohyb a kontrola oktagonu, doplněný o časté lowkicky a rychlé jaby. Právě přední ruka je jeho nejsilnější zbraní. Jab nebo správně načasovaný přední hák vyhráli Espinosovi nejeden duel. A své kvality má i v boji na zemi. Hned sedm ze svých patnácti výher získal po submisi.

Davidovi by styl Američana měl vyhovovat. Český zápasník se veze na úctyhodné vlně vítězství, když naposledy našel přemožitele v roce 2012. Pro Davida hovoří i jeho všestrannost, osm soupeřů porazil na TKO/KO, dalších sedm ukončil submisí. Čeští tipéři favorizují Dvořáka v kurzu 1.75, na Tipsportu už na něj vsadili 300 tisíc korun.

UFC Fight Night z Apexu startuje v noci na neděli. Davidův zápas můžete sledovat na stanici Nova Sport 2.