Edwards chce v zápase dokázat, že je Chimaev značně přeceňovaný

Leona Edwardse čeká 19. prosince po delší době další zápas, kdy na něj čeká rozjetý a neporažený Khamzat Chimaev. Edwards slibuje, že Chimaeva pošle zpátky tam, odkud přišel a připraví ho o jeho veškerou aktuální pozornost.

Osm vítězství v řadě a třetí místo v žebříčku welterové divize, to jsou skvělé statistiky devětadvacetiletého Leona Edwardse. Ten už byl velmi blízko titulové šanci, ale jeho plány značně ztroskotaly. Navíc většina jeho soupeřů je už obsazených, a tak vzal Edwards nakonec zápas proti vycházející hvězdě.

I když Chimaev není mezi patnácti nejlepšími bojovníky welterové váhy, je to právě jeho pozornosti, díky které je pro Edwardse tento boj velmi lákavý.

„Není to sice titulový souboj, ale věřím, že to pro mě bude velký zápas,“ řekl Edwards ve středu pro MMA Fighting. „UFC ho miluje, Dana White ho miluje a přesně kvůli tomu jsem ten zápas vzal. Všichni si totiž myslí, že nemůže být poražen. Až ho ale vyřadím ze hry, nezbyde UFC nic jiného než mi dát titulový zápas, byl bych totiž na sérii devíti vítězství za sebou.“

Khamzat Chimaev má v UFC tři vyhrané zápasy, které stihl během necelých dvou měsíců. Jeho výkony si pochopitelně vysloužily plno chvály, včetně prezidenta UFC.

„Ten kluk je naprosto speciální,“ řekl White o Chimaevovi v září. „Už se v tomto sportu pohybuji dlouho, ale nikdy jsem neviděl někoho podobného, jako je on. Ten kluk nemá obdoby.“

Anglický bojovník byl v minulosti hodně přehlížen a podceňován, což je přesný opak jeho nadcházejícího soupeře. Edwards si z toho ale příliš velkou hlavu nedělá. Naopak očekává, že případná výhra nad Chimaevem bude chutnat o to víc.

„Akorát mě to více motivuje,“ vysvětlil Edwards. „Chápu, že je to business a že do toho kluka chtějí hodně investovat. Beru to spíš jako motivace jim znovu dokázat, proč mám osm vítězství v řadě a proč věřím tomu, že jsem nejlepší na světě.