Fusion FN22: report z Brněnského galavečera

rhdr

Devět zápasů, osm ukončení před limitem a skvělá divácká atmosféra. To vše nabídl galavečer bojových sportů Fusion FN22, který se již tradičně konal v Brněnském Bobycentru.

Finální startovka se ještě poslední týden měnila skrze zranění a tak jsme nakonec mohli vidět tři zápasy v postoji, zbylých šest v MMA a z toho jeden podle amatérských pravidel.

Odbila sedmá hodina a i-když zatím byla hala poloprázdná, tak nastupovali první borci. Celý galavečer odstartoval amatérský duel v těžké váze na 3×3 minuty. Vítězně z něj vzešel Dominik Šrajer, který ve druhém kole na armbar porazil Michaela Novotného.

Hned druhý zápas byl v postoji, konkrétně se jednalo o thajský box. První nastupoval Štefan Sipos a jako druhý domácí zápasník Michal Ryba. Pokud úvodní zápas dostatečně nenavnadil diváky do té správné atmosféry, tak ten druhý už zaručeně musel. Bylo zajímavé sledovat thajský box v oktagonu obzvláště pak, když byli bojovníci v klinči a mohli využívat pletivo. 1.kolo bylo ve vysokém tempu a ovládl jej Ryba, který jednou poslal svého protivníka na zem a rozhodčí musel počítat. V druhém kole opět dominoval „Miky“ z Jetsaam gymu a tentokrát poslal Slovenského soupeře na zem hned třikrát během minuty a půl. Na třetí počítání už rozhodčí duel zastavil a Ryba si tak připsal vítězství na TKO.

Zpět k MMA, konkrétně ke střetnutí v pérové váze, tedy do 66kg. Nikita Dolinnkov (0-2) vs. Štěpán Šlapanský (1-2). Ukrajinec nastoupil v tričku a to kvůli zakázanému tetování, což bylo samo o sobě zajímavé. Šlapanský potvrdil svoje kvality na zemi, vyhrál ve 2.kole na TKO a připsal si své druhé vítězství mezi profesionály.

Po reklamní přestávce přišel a řadu v pořadí čtvrtý zápas a to opět v MMA. Michal Merkulov (3-8) vyzval dalšího domácího bijce z Jetsaamu, dle slov moderátora Petra Wagnera novou hvězdu a miláčka domácího publika Andreje Kalašnika (2-1). V momentě, kdy začala hrát nástupovka Sweet Dreams a Kalašnik šel směrem k oktagonu, tak již byla hala téměř naplněna a odezva od Brněnského publika byla neskutečná. Podpora pro mistra ČR v MMA a pětinásobného mistra ČR v zápase byla znát. Kalašnik předvedl naprosto dominantní výkon, zvítězil v polovině prvního kola na TKO a vylepšil si svoji profi bilanci na 3-1.
Andrej mi po zápase prozradil, že si chtěl napravit chuť po poslední prohře na Fusionu a je rád, že zápas ukončil tak rychle před domácím publikem. Nyní by chtěl zápasit ve větších organizacích, jmenovitě v OKTAGON MMA nebo XFN.

Změna stylu do postoje a další podívaná v thajském boxu. První a jediný zápas, který trval celé tři kola. Tím šťastnějším byl nakonec Jakub Krofta, který porazil Petra Haisera na body 3:0.

Po druhé reklamní pauze přišel poslední stand-upový duel tohoto večera. V K-1 se představil Olexandr Zadorozhnyi a proti němu z domácího Hron gymu Jiří „Sněhulák“ Jaroš. Za doprovodu trenérů Tomáše Hrona a Zdeňka Pernici si Sněhulák připsal další vítězství, když tvrdými lowkicky donutil rozhodčího k tomu, aby zápas ukončil ve druhém kole.

Sedmý zápas se nesl ve znamení velkého návratu. V oktagonu se po roční pauze představil talentovaný Leo Brichta (2-1) a jeho soupeřem byl Německý mistr světa v kickboxu Philipp Haarburger. Svěřenec Pražského PriMMAt gymu předvedl koncentrovaný a sebevědomí výkon. Svého soupeře k ničemu výraznějšímu nepustil a v prvním kole zvítězil na TKO, po brutálním ground and pound.

Po poslední reklamní přestávce jsme šli již už do samotného finále tohoto povedeného galavečera. Poslední dva zápasy a o ten předposlední se postaral domácí borec, reprezentant Jetsaam gymu, Jan „Jay Jay“ Gottvald (7-2). Jeho soupeřem měl být původně Vladyslav Saltanov, ale ten se na poslední chvíli zranil a jako náhrada přicestoval Ukrajinský bojovník Denis Vygovsky (7-4). Gottvald nedopustil jakékoliv překvapení, celý průběh zápasu kontroloval a ve druhé polovině 1.kola zasypal svého soupeře nejdříve koleny, poté údery a rozhodčí byl v čase 3:45 nucen tento duel ukončit.

Hlavním zápasem tohoto večera byl souboj o interkontinentální titul organizace Fusion FN. Nejdříve do oktagonu vstoupil Ukrajinský bojovník Yaroslav Franchuk (10-11). Následně se hala zabarvila do červena a za obrovského potlesku přišel všem Brněnským fanouškům MMA známý Petr „Berry“ Beránek (13-11). Po zaznění hymen, přišlo oficiální představení obou borců a boj o titul mohl začít. Beránek začal lépe, byl aktivnější, trefoval dobře údery a za podpory celého Bobycentra naháněl Ukrajince po oktagonu. V polovině kola se boj přenesl na zem, kde už byl lepší Franchuk a dokázal si držet vrchní pozici. Časomíra ukazovala 50 vteřin do konce, když se Franchukovi podařilo utáhnout gilotinu, kterou „Berry“ následně odklepal a interkontinentální pás tedy míří na Ukrajinu.

Celkově se galavečer povedl, jak po organizační, tak po té zápasnické stránce. Škoda jen té gilotiny v samém závěru. „Berry“ vypadal, že je dobře připraven a všichni přítomní fanoušci by rozhodně chtěli aby opasek zůstal „doma“.
Mohli jsme vidět 9 povedených zápasů, osm z nich skončilo před limitem a čtyři z toho hned v úvodním kole. Reklamní pauzy byly krátké a divák v hale je pomalu ani nepostřehl. Divácká kulisa byla fantastická, Brněnští fanoušci prostě umí udělat atmosféru.

Další galavečer Fusion je naplánovaný na druhou polovinu dubna příštího roku. Pokud chcete zažít jedinečnou atmosféru a vidět skvělé souboje, tak neváhejte a udělejte si v dubnu čas.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here