Gáborova cesta: Po každém zranění ještě silnější

“Chci být lepším bojovníkem a chci motivovat ty, co mě sledují na mé cestě. To jsou mé dva hlavní cíle, kvůli kterým každé ráno vstávám z postele,” říká Gábor Boráros.

Z neznámého kluka se stal prvním šampionem OKTAGONU. Dnes patří k největším osobnostem na scéně smíšených bojových umění na Slovensku.

OKTAGON přináší na svém youtubovém kanále unikátní pohled mapující Gáborovu kariérní cestu. Svými výkony se probojoval až do finále welterové pyramidy, kde v souboji o pás stanul v listopadu 2018 tváří v tvář Davidu Kozmovi. Deset tisíc diváků v O2 Areně sledovalo začátek druhého kola, v němž Gáborovi při pádu praskl přední křížový vaz v koleni.

“Moje první myšlenka, vedle toho, jak moc to koleno bolelo, byla na to, jak dlouho asi nebudu moct trénovat,” vzpomíná Boráros na nepříjemnou chvilku.

Operace proběhla bez komplikací a čtyři dny po ní se Gábor o berlích objevil na tréninku. Zapojit se nemohl, pozoroval ale své tréninkové parťáky, chtěl alespoň cítit tu atmosféru. Trvalo to pět měsíců a šampion se znovu vrátil do klece. V bratislavské areně ukončil Jana Janku.

Gábor se vrátil na vítěznou vlnu, zranění kompletně zahojil a začal se naplno připravovat na další pořádnou výzvu. Přesně o rok později stanul znovu v největší české hale, ve vyprodané O2 Areně se postavil mladému Brazilci Kaiku Britovi. Ale pražské jeviště jako by slovenskému čertovi bylo prokleté. Další zápas, další smolný moment a další předčasné ukončení vinou zranění. Gábor si naběhl na skočené koleno a rozhodčí pro hrozivě vypadající ránu nad pravým okem zápas ukončil už v prvním kole.

“Gábor je skvělý. Z každého zranění se dokáže vrátit ještě silnější a mnohem namotivovanější než dřív,” říká o svém svěřenci Attila Végh.

A má pravdu. Gábor se vrátil na vítěznou vlnu v únoru v Šamoríně. Na akci Prime 3 nastupoval úplně jiný zápasník, než jakého československé publikum dosud znalo. Uklidněný, soustředěný a odhodlaný. A přesně tak také vypadal jeho výkon. S Brazilcem Reisem předvedli divákům neskutečnou řežbu, kterou znovu ukončili rozhodčí, tentokrát ale ve prospěch slovenského bojovníka.

Před Gáborem teď stojí další výzva. Chce-li pomýšlet na další titulovou šanci, musí na prvním podzimním turnaji OKTAGON 16 porazit Tata Primeru. Nepříjemný Španěl hned dvanáct ze svých čtrnácti výher získal před limitem! V loňském roce se potkal třeba s Machem Muradovem nebo Miroslavem Brožem a je zvyklý přijímat tvrdé rány od borců ve váze do 84kg. Zvládne Gábor důležitý zápas?