Gaethje: Pokud půjde Conor o titul, v UFC končím

Bývalý prozatímní šampion UFC v lehké váze Justin Gaethje (22-3) se v oktagonu naposledy přestavil v říjnu 2020, když podlehl neporaženému šampionovi Khabibu Nurmagomedovovi v zápase o titul v lehké váze UFC ve 2. kole na submisi. Dvaatřicetiletý Američan se však chce vrátit zpět do klece a promluvit do bojů o titul. V rozhovoru pro ESPN prozradil, kdo by mohl být jeho dalším soupeřem a co si myslí o Conoru McGregorovi.

Po turnaji UFC 257 se začalo spekulovat, kdo by mohl nastoupit do titulového zápasu v případě, že se současný držitel pásu Khabib Nurmagomedov vzdá titulu šampiona. Podle mnohých by jedním z těch, kdo by mohli naskočit do zápasu o titul, měl být Dustin Poirier, který dokázal ve svém posledním zápase porazit Conora McGregora na TKO. McGregorův trenér John Kavanagh prohlásil, že McGregor by se ve svém příštím zápase měl opět postavit Poirierovi, ale tentokrát o titul v lehké váze.

Gaethje na toto prohlášení nabídl svůj názor. „Nechápu, jak si někdo může myslet, že on nebo Diaz, který ani není v žebříčku, by měli jít o titul. Ten poslední zápas byl šitý Conorovi na míru. Byl to zápas, ve kterém měl vyhrát, ale on tu příležitost nevyužil. Teď chce být slušný, ale všichni víme, že kdyby ten zápas vyhrál, zase by se choval jako kretén.“

Bývalý prozatímní šampion navíc pohrozil vedení UFC svým odchodem z organizace. „On (McGregor) nebude bojovat o titul. Pokud ano, tak z UFC odejdu. Bylo by to absurdní, kdyby se tak stalo. Je až šestka divize, navíc v lehké váze vyhrál jen jediný zápas. Chtěl bych s ním bojovat, ale ne v příštím zápase,“ sdělil Gaethje svůj názor na situaci v lehké váze.

Situace v lehké divizi je poté, co Khabib Nurmagomedov oznámil konec kariéry velmi komplikovaná. O svou titulovou šanci se hlásí hned několik bojovníků. Kandidáty na souboj o pás mohou být kromě Poiriera i Charles Oliveira, který naposledy porazil Tonyho Fergusona, nebo Michael Chandler, kterému se podařilo při svém debutu v UFC zdolat Dana Hookera už v prvním kole.