Hermansson ví, že porazí Hollanda. Další na řadě bude Stylebender?

Jack Hermansson je přesvědčen, že málokterý bojovník ve střední divizi se s ním může rovnat v dovednostech na zemi. Otestovat jej ale hodlá v nadcházejícím zápase Kevin Holland.

Hermansson, který má v UFC osm výher a pouhé tři porážky, dokázal nad svými soupeři zvítězit šestkrát na submission. Jeho fantastickým dovednostem na zemi podlehli v prvním kole i bojovníci, kteří jsou majiteli černého pásu jiu-jitsu, jako například Gerald Meerschaert, David Branch nebo Kelvin Gastelum.

Původně se měl Hermansson utkat 5. prosince s Darrenem Tillem, ten ale ze zápasu odstoupil kvůli zranění a nahradil ho Kevin Holland, který vyhrál čtyři zápasy za sebou. I když Hermansson rozhodně Hollandovy schopnosti nepodceňuje, tak si myslí, že pokud se v zápase dostanou na zem, bude to pro Hollanda velmi rychlý konec.

„Holland vypadá docela technicky, ale věřím mým schopnostem. Jsem přesvědčený, že jakmile ho dostanu na zem, bude mít zajisté těžkou noc,“ řekl Hermansson v rozhovoru pro MMA Junkie. „Půjdu po něm a ukončím ho v prvním kole, ideálně to ukončím na ground and pound. Lidé v poslední době sledovaly především mé schopnosti v submisích, ale myslím, že je načase znovu ukázat moje pěsti.“

Hermansson si plně uvědomuje, že zápas s Hollandem, který není zařazen v první patnáctce střední váhy, může přinést spíše velkou ztrátu než zisk. Chce ale zůstat aktivním zápasníkem a co nejdříve se propracovat k titulu.

„Chci všem ukázat, že jsem úplně jiný level, to je můj plán,“ řekl Hermansson. „Případná prohra by sice byla devastující, ale jsem připraven tuto šanci využít. Opravdu věřím, že jsem nejlepší na světě a dokážu porazit Adesanyu. Teď je však na řadě Kevin Holland. Pokud chci být šampionem, musím porážet všechny bojovníky v divizi.“