Hvězda vs Lukačovič: Československý souboj z Výzvy

Pavel Hvězda a Igor Lukačovič se během natáčení OKTAGON Výzvy setkávali každý den na vile. Jejich cesty se v kleci ale nezkřížily, a proto nyní dostávají šanci ukázat, kdo je lepší.

Na turnaji OKTAGON 18 se krom samotného finále letošního ročníku Výzvy utkají i dva rivalové ze dvou rozdílných týmů. Na jedné straně bude stát zástupce českého týmu Pavel Hvězda a proti němu bude čelit slovenský reprezentant Igor Lukačovič. Ani jeden z nich do vysněného finále známé reality show nedošli, ale už tuto sobotu dostanou další možnost předvést své schopnosti.

Pavel Hvězda byl možná nejvíce nenápadným a také nejpodceňovanějším zápasníkem páté série Výzvy. V zápasech ale ukázal, že není radno jej jakýmkoliv způsobem podceňovat. Ve čtvrtfinále si totiž poradil s Matúšem Šutkou, kterého ukončil tvrdým úderem na spodek. Vysloužil si tak postup do semifinále, kde ale narazil na nynějšího finalistu Tomáše Zajace, kterému podlehl jasně na body.

Hvězda má zkušenosti především z Muay Thai a K1, ve kterých má dohromady třicet zápasů. MMA mu ale cizí není, na svém kontě má čtyři profesionální zápasy, ze kterých odcházel dvakrát jako vítěz a stejněkrát jako poražený. Nyní si Pavel Hvězda hodlá po své poslední porážce spravit chuť, a proti Lukačovičovi se chce fanouškům předvést v tom nejlepším světle.

Pro Igora Lukačoviče to bude v sobotu premiéra mezi profesionály v MMA. V amatérech však odbouchal celkem šest zápasů a je dvojnásobným finalistou organizace MAMMAL. Slovenský bojovník má rovněž zkušenosti z amatérského boxu, ve kterém má několik zápasů.

V OKTAGON Výzvě se toužil stát šampionem. V prvním zápase se ale utkal proti zkušenému postojáři Michaelu Krčmářovi. I přesto, že Igor předvedl velmi vyrovnaný výkon, to na vítězství nakonec nestačilo a dveře do vytouženého finále se mu definitivně zavřely. Už tuto sobotu ale dostává možnost proti Pavlu Hvězdovi, proti kterému bude chtít odčinit svou čtvrtfinálovou prohru.

Další nabitý turnaj OKTAGON 18 startuje už tuto sobotu 21. listopadu. Pro oba bojovníky to je nesmírně důležitý zápas, ve kterém půjde doslova o všechno. Kdo urve pro svou zemi cenné vítězství?