Hvězdně nabitý turnaj UFC 259 je tady! Jaké atraktivní bitvy nás čekají na hlavní kartě?

Už dnes v noci se můžeme těšit na nabitý galavečer UFC 259, jenž nabídne rovnou tři titulové zápasy, a ještě mnohem více! Které zápasy bychom si rozhodně neměli nenechat ujít?

Blachowicz vs. Adesanya

Hlavním tahákem celého turnaje je bitva dvou šampionů, ve které se král střední divize Israel Adesanya (20-0) pokusí sebrat titul polotěžké váhy současnému držiteli Janu Blachowiczovi (27-8).

Adesanya je stále neporažený a zdolává jedno velké jméno za druhým. Dnes večer bude mít možnost zapsat se do historie a stát se dalším dvojnásobným šampionem UFC. Nebude to mít ovšem jednoduché, Jan Blachowicz má fantastickou formu a hodlá neporaženého „Stylebendera“ ukončit na KO!

Nunes vs. Anderson

Do klece se vrací také aktuálně nejlepší bojovnice všech dob Amanda Nunes (20-4), která bude strážit svůj titul pérové váhy. Brazilská zápasnice předvádí excelentní výkony a neprohrála už jedenáct zápasů v řadě!

Sesadit z trůnu se ji pokusí Australanka Megan Anderson (11-4), která má zatím v UFC tři výhry a všechny ukončila už v prvním kole! Nyní dostává životní šanci, ve které se může stát za posledních sedm let prvním ženou, která porazí Amandu Nunes.

Yan vs. Sterling

Titulové zápasy odstartuje bitva bantamové váhy mezi šampionem Petrem Yanem (15-1) a Aljamainem Sterlingem. Pro Yana to bude první titulová obhajoba poté, co dokázal získat pás proti legendě José Aldovi. Ruský bijec už neprohrál deset zápasů za sebou a ve všech případech dokázal být velmi dominantní. Jinak tomu podle něj nebude ani tentokrát a podle jeho slov zůstane pás u něj!

Na druhé straně klece bude stát Jamajčan Sterling, který je doslova mistr submisí. Sterling naposledy prohrál v roce 2017 a od té doby sbírá jeden cenný skalp za druhým. Naposledy zapůsobil bezchybným výkonem proti nebezpečnému Corymu Sandhagenovi, kterého uškrtil už v prvním kole. Poradí si stejně i s Yanem?

Santos vs. Rakic

Hlavní karta nabídne také souboj dvou bombardérů mezi Thiagem Santosem (21-8) a Alexandarem Rakicem (13-2). Bývalý titulový vyzyvatel Santos má sice aktuálně dvě porážky v řadě, ale v té první si vůbec nevedl špatně proti Jonu Jonesovi a v té druhé se vracel po velmi dlouhé pauze, když nestačil na Glovera Teixeiru. Thiago má na svém kontě patnáct KO a dnes večer si hodlá připsat další!

Rakušan Rakic nasbíral v UFC zatím pět vítězství a ve dvou případech předvedl famózní knockout. Naposledy si poradil se zkušenějším Anthony Smithem, kterého porazil na body. Rakic je na cestě k vytouženému titulu a je připraven zastavit i nebezpečného Santose.

Makhachev vs. Dober

Po dlouhé pauze se také vrací talentovaný Islam Makhachev (18-1), kterého dokonce i samotný Khabib Nurmagomedov označuje za budoucího šampiona UFC. Makhachev ve svých zápasech dominuje především na zemi, kde své soupeře dokáže trápit všechna tři kola a nedat jim ani centimetr prostoru na únik.

Proti němu se postaví daleko zkušenější Drew Dober (23-9), který v UFC působí už od roku 2013 a za svou kariéru dokázal nasbírat deset ukončení na KO/TKO, čímž ukončil i své poslední tři zápasy. Vyhrát ovšem dokáže jak na submisi, tak i na body a je připraven vyzrát i na nebezpečného Rusa!

 

Úvodní foto: UFC 259: Blachowicz vs. Adesanya – 3 Title Fights