Ivan Buchinger: Času na přípravu je málo, ale makám na sto procent

Necelý mesiac ostáva do turnaja OKTAGON 29. V sobotu bol oznámený súper, ktorý bude bojovať so šampiónom welterovej váhy Davidom Kozmom. Je ním slovenský bijec Ivan Buchinger, majiteľ opasku v ľahkej a perovej váhe.

O tomto súboji sa špekulovalo prakticky od momentu, kedy Buki získal opasok vo fantastickej bitke s Vojtom Barboríkom. Hneď po triumfe priamo z klietky odkázal ,,Hej Mr. Kozma! Možno, že prídem!“

Netrvalo to dlho. Kozmov súper mal byť Petr Kníže, avšak po zraneniach z posledného fightu z toho napokon vzišlo. V plnej príprave preto v týchto dňoch je 35-ročný slovenský zápasník.

,,Pokračujeme! Čas sa nám kráti. To je dôvod, prečo makáme na 100%,“ odkazuje svojim fanúšikom Buchinger prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti Instagram. Buki chce prepísať históriu a stať sa prvým fighterom, ktorý bude vlastniť tri opasky.

Prekážka v podobe Davida Kozmu je obrovská. Ružový panter v organizácii OKTAGON MMA nepozná chuť prehry. Na toto tvrdenie bude chcieť nadviazať už 4. decembra v Ostravar Aréne.

FOTO: Instagram, IG Ivan Buchinger