JACARE VS. MOUSASI 2. – UFC DNES NABÍZÍ LUXUSNÍ ZÁPAS

Až dnes večer nastoupí do klece „krokodýl“ Jacare. Začne velká bitva o možnost dostat se k titulu UFC. Pikantní na duelu jistě je, že se oba borci již jednou potkali a Mousasi tehdy Brazilce porazil ve finále Dream pyramidy v Japonsku a stal se tak šampiónem DREAM organizace.

Byla to jedna ze tří porážek, které Jacaré ve své kariéře zažil. První přišla hned v prvním životním duelu a ta zatím poslední s Lukem Rockholdem ve Strikeforce. Jacare, který začal trénovat v 15 letech a v tělocvičně trávil celých 24h denně včetně spánku až se mu začalo říkat podle loga klubu „Krokodýl“ je velmi koukatelným borcem a je nejen skvělý na zemi jako většina brazilců, ale i v postoji.
V poslední době má za sebou celkem 6 vítězství a z toho již tři v UFC. Mimo jiné dříve porazil třeba R.Lawler, který si již svůj zápas o titul vyzkoušel. Jacaré to má samozřejmě ve střední váze také velmi těžké, ale je na pozici číslo 4. a právě případné vítězství nad Gegardem mu již dělá cestu k titulové šanci.

Mousasi je však bojová mašina všech stylů. Byl úspěšný i v K1 a je o 5 let mladší. Má skvělou bilanci 35-4 a mimo porážky s Machidou, která mu prozatím srazila titulový vaz, má na svém kontě vítězství s Munozem, kterého v Berlíně uspal jako dítě na RNC.

Jacare je favorit nejen kvůli žebříčkovému postavení, ale zápas se také odehrává v Brazílii a tamější podmínky již „utavili“ nejednoho borce včetně Karlose Vemoly.

V dalším hlavním zápase se představí Overeem, který sní stále svůj sen o titulu a Ben Rothwell by pro něj tedy neměl být velkou překážkou. Američan (33-9) střídá v posledních 8 zápasech prohru s vítězstvím. Je však nebezpečný jak na zemi, tak v postoji a jen 3 jeho zápasy skončili na body. Prohrává jen s těžkými soupeři a je pořád velmi nebezpečný. Alistar je na pozici 7 a Rothwell není ani v desítce, ale přesto by se Alistar zřejmě přiblížil titulové šanci na dostřel pravděpodobně dvou vítězných zápasů.

Rothwell má poměrně mizernou obranu proti TD a tak bude zajímavé sledovat jestli toho bude chtít Alistar využít.

Zajímavostí startovky je snad ještě Matt Mitrione. Bývalý hráč NFL, kterého si UFC na rozdíl od jiných spíše prohrávajících borců stále drží, neb těžkých vah je málo a navíc má Mitrione stále příběh, který se dá prodat. Jeho dnešní soupeř Derrick Lewis je čistokrevná mlátička, která má 10 KO z 11 vítězství a Mitrione se tedy může těšit na zápas, který docela jistě skončí před limitem a navíc se dá čekat, že se Matt bude muset ukázat na zemi. Tak uvidíme…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here