Jdu pomstít kamaráda, hlásí Pirát před soubojem s polským tvrďákem

Uběhlo šest měsíců a domácí scéna se znovu dočká návratu pirátských vlajek, unikátních pozápasových rozhovorů či oblíbené nástupové písničky Igraj moja Hrvatska. Pirát Krištofič je zpátky.

V červnu se objevil v projektu OKTAGON Underground, kde ve slovenském finále nestačil na tréninkového parťáka Vlasta Čepa. Pod pravidly MMA se ale naposledy v osmihranné kleci objevil už v září loňského roku ve slovenské Bitvě o trůny, kde na body porazil Roba Pukače.

Teď Samuela čeká další obtížná překážka, Polák Mateusz Strzelczyk, který se před měsícem blýsknul právě v souboji teď už s bývalým Pirátovým kolegou Vlastem Čepem, proti němuž předvedl chirurgicky přesný výkon.

“Strzelczyka jsem viděl proti Vlastovi. Je to komplexní bojovník, jak na zemi tak v postoji dokáže soupeře hodně ohrozit, takže si musím dát pozor. Je hodně zkušený a zápasil ve velkých organizacích,” popisuje svého příštího protivníka Krištofič.

“To, co je mezi námi s Vlastou, vůbec neberu jako rivalitu. Stále jsme v kontaktu, teď mi dokonce volal a radil mi, co by na Strzelczyka mohlo platit. Pokud bych to měl pojmenovat, tak můj příští zápas bude pomsta za kamaráda, kterého Strzelczyk porazil,” vyjádřil se na adresu Čepa.

Dle svých slov je dobře připravený, i přesto, že před měsícem prodělal nákazu koronavirem. “COVID nebyl nic strašného, ale tělo to samozřejmě pocítilo. Nejhorší bylo, že jsem musel být deset dní doma v obýváku a nemohl jsem trénovat. Zpomalení to pro mě ale bylo jen nepatrné,” říká. “Na konci budou vlát pirátské vlajky a moje ruka bude nahoře,” předpovídá.