Je rozhodnuto! Khabib oficiálně odchází z MMA a zbavuje se titulu

To, o čem se v poslední době spekulovalo je nyní skutečností. Neporažený Nurmagomedov včera večer vydal oficiální prohlášení, že definitivně opouští svět MMA a uvolňuje tak titul šampiona. Co na to prezident UFC?

Ruský bojovník naposledy zápasil minulý rok proti Justinu Gaethjemu, kterého ukončil už ve druhém kole na Triangle choke. Po tomto souboji oznámil, že v MMA končí a šlo o jeho poslední zápas kariéry. Během posledních pár měsíců se ovšem věřilo, že se Khabib přeci jen vrátí, avšak nyní je podle všeho toto rozhodnutí oficiální.

„Děkuji moc za všechno bratře,“ reagoval Khabib směrem k Whiteovi na svůj konec kariéry. „Dano, nikdy nezapomenu na to, jak jsi ke mně vždy přistupoval, ani můj otec nezapomene. Dnes večer to byla reálná konverzace mezi opravdovými chlapi! Děkuji také UFC za skvělou péči a šanci, kterou mi dávali. Díky tomuto sportu a vám se mi navždy změnil život.“

Vyjádření ke konci Khabivovy kariéry podal i samotný prezident UFC, který legendě lehké váhy přeje do života jen to nejlepší.

„Je definitivně rozhodnuto. Khabib oficiálně končí s rekordem 29-0,“ reagoval White. „Bylo naprosto neuvěřitelné sledovat tvou cestu. Děkuji ti za vše a přeji ti, ať se ti v životě ve všem daří kamaráde.“

Přezdívaný „The Eagle“ dokázal za svou bohatou kariéru nasbírat devětadvacet vítězství bez jediné porážky a prohrál pouze dvě kola.  V UFC působil od roku 2012 a vybojoval zde deset vítězství, utkal se s těmi nejlepšími a stal se nezpochybnitelným šampionem lehké váhy. Khabib do MMA přinesl excelentní wrestling, který zřejmě už nikdo nikdy nezopakuje.