Jestli mi ten úchylák dá pusu, sejmu ho a žádný zápas nebude, hlásí Vémola

Karlos Vémola se v posledním živém vysílání na svém Instagramu před zápasem vyjádřil nejen k plánovanému vyvrcholení konfliktu s Václavem Mikuláškem.

“Nikdo se na ten zápas netěší tak jako já! Trápím se v dietě, těším se až ho konečně zmlátím a jediné, co mě mrzí, je, že tam nebudou moct být fanoušci, aby tu nakládačku mohli vidět,” začal Vémola odpověď na otázku, jak se těší na střet s Babou Jagou.

Zápasit se bude ve váhové kategorii do čtyřiaosmdesáti kilogramů. V té naposledy Vémola zápasil v Patrikem Kinclem v létě roku 2018. Shazování ale podle jeho slov jde dobře. “Chybí mi nějakých sedm, osm kil,” říká.

Karlos se cítí připraven lépe, než byl před svým posledním zápasem s Norem Thomasem Robertsenem, kterého porazil před měsícem ve třetím kole na north-south choke. “Největší Mikuláškova chyba byla, že nevzal ten zápas se mnou v osmaosmdesát, kde by měl víc šancí a nechal mě rozzápasit. Po zápase jsme s trenéry přesně věděli, co ještě musíme vychytat. Zápas mi ukázal, že vydržím tři kola, že mi vydrží hlava, i když do ní dostanu naloženo. André Reinders si všímal hodně drobných detailů na mém výkonu a od té doby jsme vychytali opravdu spoustu chyb. Teď se v trénincích snažíme zrychlovat tempo, jedeme intervaly. Myslím, že jsem skvěle připraven,” míní Vémola.

Právě po vítězství nad Robertsenem Vémola v kleci oznámil, že Mikuláška ukončí hned v prvním kole. Pokud ne, pověsí prý rukavice na hřebík. Jak už je u něj zvykem, znovu si tak na sebe upletl bič. “Kdybych si opravdu myslel, že proti mě Mikulášek vydrží déle než kolo, nevsázel bych na to svou kariéru. Ten tlak na sebe potřebuju, abych se donutil každé ráno vstávat z postele a makat. Když necháme všechny urážky stranou, po sportovní stránce je to nejslabší soupeř, jakého v posledních letech proti sobě mám. Přesto jsem v nejlepší formě, byl jsem už dvakrát na kempu v polském Ankosu, spáruju s Michalem Martínkem, s o deset kilo těžším strikerem Danem Škvorem a pořádně makám. Přesně k tomu slouží ten tlak,” vysvětluje Karlos.

Nejčastější divácký dotaz pak směřoval k vážení a k tomu, zda Baba Jana Karlosovi dá polibek, jako u něj bývá zvykem. “Rozhodně mě líbat nebude, úchylák jeden. Prosím Ondřeje a Pala, aby na to dali pozor, protože se moc dobře může stát, že mu natáhnu a k žádnému zápasu pak vůbec nedojde,” dodává s úsměvem na tváři. “Na váze jsem ještě nikdy nezažil fyzický konflikt, nechám si tam dost prostoru tak, aby se o nějakou pusu ani nepokoušel,” uzavírá téma případného polibku.

“Víte, on vždycky říká, jak nemůže být ve stejné místnosti jako já, že by mě musel zabít. No a pak se potkáme ve studiu a on tam sedí jako štěně se sklopenýma ušima a ptá se mě, proč jsem na něj vulgární,” vzpomíná Vémola na první osobní konfrontaci s Mikuláškem od rozhoření jejich vzájemného konfliktu, která proběhla v zápasovém studiu na zářijovém turnaji OKTAGONU.

“Jedno se mu ale musí nechat. Tím, jak teď dře a maká, může pomoct spoustě kluků, kteří sešli z cesty, dali se na drogy a alkohol. On je kluk z diskoték a podívejte se, nechlastá, nefetuje a tvrdě maká. A když může on, může to zvládnout kdokoliv další. Určitě se posunul v přípravě i přístupu k MMA a konečně se z něj stal profesionální sportovec. A to je ta jediná věc, která mě na něm těší,” svěřuje se Vémola svým fanouškům.

Na dotaz, kam povedou jeho příští kroky, odpověděl: “Věřím, že po výhře mi OKTAGON dá titulovou šanci, a to ještě letos před koncem roku. Je mi jedno, jestli to bude o pás v 84 nebo 93, každopádně pro titul si jdu. Po tom nepříjemném roce by to tak nakonec mohlo dopadnout tak, že budu mít tři výhry a titulový opasek přes rameno a to by bylo krásné zakončení roku 2020,” uzavírá.

Důležitý dílčí krok před Vémolou ale teprve stojí, a sice porazit Václava Mikuláška. V nejsledovanějším zápase letošního roku se oba potkají 5.prosince v Brně na turnaji OKTAGON 19.