Jiří Procházka: Můj šílený styl má určitá pravidla. Na Reyese musím být daleko soustředěnější

Český samuraj vysvětlil fanouškům UFC svůj nezvyklý způsob boje a zároveň prozradil, jak vnímá svého nadcházejícího soupeře Dominicka Reyese. 

Procházka disponuje velmi neortodoxním stylem, jenž představuje pro jeho soupeře doslova noční můru. Ruce dole, nezvyklý pohyb a mnohdy nabízená brada, tohle jsou důvody, proč se Jiří stává pro všechny prakticky nečitelným. Podle něj ale tento styl má své meze a zásady.

„Můj bojový styl je šílený, ale snažím se tomu dát určitá pravidla, abych během boje úplně nezešílel a nedělal zbytečné chyby, což bylo očividné v zápase s Oezdemirem,“ vysvětlil Procházka v rozhovoru pro UFC. „To je můj styl. Je to šílenství plné krutosti a síly.“

Jiřího nyní čeká životní zápas, ve kterém se střetne s trojkou polotěžké divize Dominickem Reyesem, který byl v minulosti velmi blízko k vítězství nad Jonem Jonesem. Procházka si je Reyesových kvalit plně vědom, a proto musí být v tomto souboji daleko ostražitější.

„Reyes je jeden z nejlepších bojovníků polotěžké váhy a skvělý sportovec, který má dobrou techniku v postoji,“ řekl Procházka. „Respektuji ho, ale neberu ho nějak extra vážněji, než svého posledního soupeře. Reyes je ale určitě nebezpečnější než Oezdemir, a proto musím být v zápase více soustředěný a připravený.“