Jiří Procházka se dostal do TOP 5 bojovníků roku! Kdo se umístil před ním?

Československé MMA má za sebou veleúspěšný rok 2020, který pro domácí scénu, co se týče úspěchů, neměl obdoby. Mezi ty nejúspěšnější rozhodně patří Jiří Procházka, který se podle kritérií známého serveru MMA Fighting, dokonce objevil mezi pěti nejlepšími bojovníky tohoto roku.

Páté místo žebříčku, který sestavil známý zahraniční server MMA Fighting, obsadil český bojovník Jiří Procházka. Na toto skvělé umístění mu stačil pouze jeden zápas, ve kterém ukončil bývalého titulového vyzyvatele Volkana Oezdemira, jehož senzačně knockoutoval ve druhém kole.

Procházka získal podle hodnocení, výše zmiňovaného serveru, celkově dvacet bodů, čímž s rezervou přeskočil o osm bodů například i Charlese Oliveiru, který tento rok porazil Kevina Lee nebo posledně Tonyho Fergusona.

Pro zajímavost, na prvním místě se s velkým náskokem umístil Khamzat Chimaev, který letos stihl s velmi malou časovou prodlevou tři zápasy a všechny tři ukončil před limitem. Za ním se umístil držitel pěti vítězství v tomce roce Kevin Holland, představitel nejšílenějšího KO Joaquin Buckley, Kalinn Williams a na páté pozici právě Jiří Procházka.

Pro domácí MMA to je tak skvělá tečka za uběhnuvším rokem. Doufejme, že nadcházející rok bude pro všechny československé bojovníky minimálně stejně úspěšný, jako byl ten předchozí.