Jiří Procházka učinil rozhodnutí, které si zaslouží respekt: ​​Lidé ho chválí i kritizují

Jiří Procházka (Zdroj: UFC)

Jiří Procházka už nie je šampiónom poloťažkej váhy UFC. Rozhodol sa tak sám po tom, čo kvôli zraneniu nemôže štartovať na UFC 282 a obhajovať svoj opasok proti brazílskej legende Gloverovi Teixeirovi.

„Som veľmi sklamaný, že musím oznámiť, že na UFC 282 nebudem obhajovať svoj opasok. Zranil som sa počas tréningu v Las Vegas, keď som finišoval s prípravou na titulový zápas. Mám zranené rameno a budem mimo hru minimálne šesť mesiacov,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení český bojovník.

Pristúpil ku kroku, ktorý sa od neho nečakal. Vzdal sa opasku a uvoľnil titul poloťažkej váhy. „Rozhodol som sa, po konzultácii s UFC, že sa vzdám svojho opasku. A akonáhle budem zdravý, opäť oň zabojujem. Mojím súperom bude ten, kto ho v danom čase bude vlastniť,“ pokračuje Jiří Procházka. Našli sa ľudia, ktorí hovoria o Procházkovi ako o bojovníkovi s veľkým srdcom a charakterom. Samozrejme, objavili sa aj kritici a neprajníci, ktorí zas tvrdia, že všetko je to iba marketingový a dobre premyslený ťah. Nedá sa vyhovieť všetkým, to je prirodzené.

„Nech majú najlepší šancu sa ukázať. Za pol roka budem späť. Ospravedlňujem sa svojim fanúšikom, priateľom aj rodine, ktorí si kúpili lístky a mali v pláne ma ísť podporiť. Veľa to pre mňa znamená. Chcem sa taktiež ospravedlniť Gloverovi. Víťazstvo,“ dodal BJP.

Procházkov krok ocenil aj prezident UFC Dana White. „Stretli sme sa s Jiřím a môžem vám povedať, že je je to chlapík na vysokej úrovni. Je to bojovník. Bude mimo dlhší čas a zrejme by sme ho museli opasku i tak zbaviť. On sa tak rozhodol z rešpektu k ostatným bojovníkom. Chce to odvahu,“ uviedol White. Kategória do 93 kilogramov v UFC je nabitá, okrem Procházku sú tam silné mená ako Glover Teixeira, Jan Blachowicz alebo napríklad Dominick Reyes.