Jon Jones vs. Daniel Cormier naplánováno pro UFC 214 v létě

Jeden z nejočekávanějších zápasů historie MMA zdá se být naplánován.

Podle hned několika důvěryhodných zdrojů se propagace pomalu, ale jistě začíná zaměřovat na datum 29. 7. a turnaj UFC 214, na kterém bude mimochodem i zápas o titul v ženské pérové váze mezi Cris Cyborg a GDR.

Po vítězství Cormiera nad Anthonym Johnsonem z UFC 210 se hned začalo spekulovat o potencionálním zápasu Cormiera s Manuwou. Nakonec se ale všichni rozhodli, že přínosnější a určitě i atraktivnější bude zápas Jonese a Cormiera, což je v současné době i hlavní politika UFC.

Jones (22-1) bojoval naposledy minulého dubna, kdy porazil Ovince Saint Preuxe na body. Bývalý šampión polotěžké divize a také nejlepší P4P bojovník světa byl stažen z UFC 200, poté co byl pozitivně testován na Clomiphen a Letrezol.

Jones posléze prozradil, že si vzal pár pilulek povzbuzujících sexuální výkonnost a o vedlejších účincích či obsažených látkách nevěděl. Původ látky v těle pak následně potvrdila i USADA. Jako výsledek bylo pozastavení činnosti do 6. července.

V jejich prvním zápase vyhrál Jon Jones na body. Bylo to v roce 2015 na UFC 182. Jejich rivalita byla asi tou nejintenzivnější v historii UFC, snad ještě kromě Diaz v McGregor.

Od prohry nad Jonesem vyhrál Cormier své 4 následující zápasy a stal se šampiónem divize, poté co byl Jonesovi sebrán titul kvůli záležitostem ohledně účasti na tzv. hit-and-run nehodě.

Jejich dlouho očekávaná odveta by se tak podle všeho měla uskutečnit na UFC 214. Stále se ale ještě neví zda-li to bude hlavní zápas či nikoliv. Dana White se chce totiž vyhnout riziku, že by se opět něco přihodilo a jeden z nich nebude moci nastoupit.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here