Jorge Masvidal (pouliční) bojovník, s kterým je neradno si zahrávat

UFC 239 kromě toho, že přineslo letos dosud nejnabitější a také nejatraktivnější turnaj, královský kousek si pro sebe urval Jorge Masvidal.

Jasný adept na KO roku.

Mezi pátou a šestou hodinnou ranní se ihned po začátku zápasu Jorge rozeběhl napříč oktagonem, vyskočil do vzduchu a nekompromisně knokautoval do té doby neporaženého Bena Askrena létajícím kolenem. Následovalo ještě pár naprosto zbytečných ran na zemi, které však podle samotného Masvidala byly „naprosto nezbytné“. Oficiální čas nového nejrychlejšího knokautu historie UFC byl tedy zapsán jako pět sekund. Nebýt však zmiňovaných ran na zemi, mohly to by sekundy dvě.

Pár let zpět by nikdo neřekl, že bude právě Masvidal jedním z nejlepších bojovníků na světě. Vždy byl považován za dobrého bojovníka, nikdy však nijak svými výkony nevyčníval a nebyl o něj projevený přílišný zájem. Stejně ho uchopilo i UFC, které jim krmilo potencionální hvězdy. Za svou pouť napříč UFC nastřádal skóre 11-6. Čtyři z proher však byly na SPLIT decision, takže hodně těšné a mohlo to skončit všelijak.

Masvidal patří momentálně mezi nejvšestrannější bojovníky celé soupisky UFC. Tvrdý box, dobrý wrestling a ještě lepší grapplinig. Sám uškrtil Chiesu a vydržel na zemi s Maiou. Přičtěme jeho velké charisma, zajímavý příběh a hlavně to, že vyrostl na ulici. Jeho první zápasy nebyly někde v tělocvičně, ale právě na zahradě Kimba Slice s ostatními „profi pouličními rváči“.

Zahrávat si s ním a zkoušet se mu takzvaně dostat do hlavy rozhodně není ten nejlepší nápad, ale ponaučení do příště.

Po spektakulárním ukončení a obrovském vítězství Masvidal ukradl celou slávu UFC 239 pro sebe a je dost možné, že právě on bude příštím titulovým vyzyvatelem.