Kandidát na zápas roku! Brož s Jungwirthem předvedli tvrdou válku plnou fantastických zvratů

Miroslav Brož předvedl společně s Christianem Jungwirthem velmi tvrdou a atraktivní bitvu, na kterou domácí scéna bude pamatovat ještě velmi dlouho.

Přezdívaný Inkvizitor se na turnaji OKTAGON 24 poprvé představil ve welterové váze, kde se při své premiéře postavil německému tvrďákovi Christianu Jungwirthovi. Brož před tímto zápasem avizoval, že udělal několik zásadních změn ve svém stylu a sliboval fanouškům pořádnou rvačku, kterou se svým soupeřem rozhodně doručili, a to i s bonusy navíc.

Tento zápas nabídnul opravdu nespočet tvrdých výměn, kterými se oba borci v žádném případě nešetřili. Převážná většina souboje se totiž odehrávala uprostřed klece, kde lítala jedna série ostrých granátů za druhou. Po velmi vyrovnaném průběhu se z těsného vítězství, poměrem 2-1 na body, nakonec radoval český borec, který se tak úspěšně vrátil na vítěznou vlnu, a navíc si připsal velmi cenné vítězství.

Premiéra ve welterové váze sedla Brožovi naprosto famózně, k čemuž také rozhodně prospěla i obnova jeho staronového agresivního stylu, ve kterém je Míra jako doma.

Ten welter je pro mě daleko lepší. Během shazování do 73 kg jsem se totiž hodně trápil, takže welterová váha je pro mě super. Během zápasu jsem vážil 87 kg,“ prozradil Brož na tiskové konferenci pro Fightclubnews.cz.

Na jedné straně obrovská radost a na té druhé bohužel další bolestivá porážka. Christian Jugnwirth totiž už podruhé za sebou utrpěl velmi těsnou prohru, kterou většina fanoušků jen z těží přijímá. Jungwirth však tuto prohru bere s veškerou úctou a respektem.

Vždycky jsem vítěz. Není důležité, jestli vyhraju nebo prohraju, jsem tady od toho, abych bojoval pro lidi a ukázal skvělé zápasy,“ vzkázal Jungwirth.