„Karol mě nemůže ničím překvapit. Budu připraven úplně na všechno,“ říká Marek Bartl

Blížící se turnaj OKTAGON 25 nabídne velmi zajímavý souboj lehké váhy mezi Markem Bartlem a Karolem Ryšavým, mezi kterými panuje poměrně velká rivalita. 

Marek Bartl (10-9) si posledně poradil s velmi nebezpečným Michalem Mokrým jasně na body, kde ukázal svou komplexnost a perfektní připravenost. Poté se začalo spekulovat o dalším zápase, kdy o něj projevil zájem zástupce SFG Karol Ryšavý (8-3).

„Poprvé jsem jeho výzvu zaznamenal, když jsem měl zápas s Azizem a on bojoval na stejném turnaji s Jartimem,“ vysvětlil Bartl v Live Talku s Betty. „Já jsem se ale pak zranil a musel jsem se dávat do kupy. Teď jsem se vrátil zpátky a Karol mě zase zmínil v nějakém rozhovoru, tak si říkám, že když to ten chlapec chce, tak pojďme do toho. Dávej si pozor na to, co si přeješ, aby se ti to nesplnilo. Jestli si Karol myslí, že mu budu stylově sedět a porazí mě s jedním prstem v prdeli, tak mu budu muset vysvětlit, že to tak rozhodně není.“

Karol Ryšavý se nedávno blýsknul fantastickým výkonem proti Matěji Kuzníkovi, kterého uškrtil hned na začátku prvního kola, čímž se vrátil zpět na vítěznou vlnu.

„Podle mě ho Kuzník podcenil,“ řekl Bartl o posledním zápase Ryšavého. „Už když Matěj nastupoval, tak se mi nezdál tak namotivovaný a sebevědomý, jako když šel se mnou.“ 

Bartl si na zápas s Ryšavým pevně věří a zároveň je přesvědčen, že ho vítěz třetí série OKTAGON Výzvy nemá v čem překvapit.

„Jediná jeho silná stránka je jeho vůle a srdce, že se v zápasech nikdy nevzdává,“ zhodnotil Bartl svého soupeře. „Nikdy jsem s ním nespároval, takže nevím, jak silný je nebo jakou má bombu. V postoji je podle mě dřevěný, bez nějaké techniky. Ve wrestlingu bych řekl takový průměr a na zemi podle mě nic. Ničím mě nepřekvapí. mám za sebou stovky zápasů a stál proti mě už snad každý. Budu připraven na každý aspekt boje.“

Bartl a Ryšavý se v kleci příliš dlouho nezdržují a většinu svých zápasů dokázali ukončit před limitem. Stejný průběh bude podle Marka i v jejich vzájemném souboji, ve kterém je připraven na brzký konec.

„Nemyslím si, že to skončí na body. Půjdu prostě po něm, jak po uzeným,“ dodal Bartl na závěr.

Souboj mezi dvěma rivaly a zároveň dvěma prestižními slovenskými gymy, proběhne už tuto sobotu 19.6. na nabitém turnaji OTKAGON 25. V sázce je hodně, vítěz se totiž může výrazně posunout v žebříčku lehké divize, a také prodloužit svou vítěznou sérii.