O přidání váhových kategorií v UFC se mluví stále více, zejména pak o vytvoření divize s limitem do 165 liber, aby se zúžila propast mezi lehkou a welterovovou váhou. Ačkoliv samotný Dana White o nových váhovkách pro muže nechce ani slyšet.

Již před časem se však hovořilo o tom, že jedním konkrétním bojovníkem, který by z této změny těžil, je Kevin Lee. Ten v posledním zápase zničil Edsona Barbozu natolik, že lékař musel v pátém kole utkání zastavit. Předtím ale převážil a celý proces detailně vysvětlil.

Kevin Lee je ve svých 25 letech zajímavým příkladem toho, jak se bojovník dokáže po stránce propagace vybudovat sám. Již před časem se rozhodl zviditelnit tím, že bude objíždět známé pořady o MMA či podcasty na své vlastní náklady. Dostal se mj. i k Joeu Roganovi a nyní patří mezi hlavní hvězdy lehké váhy.

Svými vystoupeními v diskusních pořadech si dokázal získat řadu nových příznivců i z lidí, kteří ho předtím nesnášeli za jeho chování před zápasy. Kevin Lee se ale chce posunout dále a vyjádřil se o víkendu, že má zájem se utkat s Georgesem St-Pierrem o nový titul ve váze do 165 liber, pokud vůbec někdy bude vytvořen.

„Můj zápas s Georgesem o titul ve 165ce dává největší smysl. V říjnu máte Conora McGregora s Khabibem Nurmagomedovem, mě a Georgese dáte v listopadu do Madison Square Garden. A pak taky vyřešíte divizi do 170 liber mezi Tyronem Woodleyem a Colbym Covingtonem.“

Georges St-Pierre se určitě nevrátí do střední váhy, kde zápasil naposledy s Bispingem a porazil ho. Nevrátí se ani do welterové divize, ve které už dokázal úplně všechno. Sám před pár týdny potvrdil, že pokud se vrátí zpátky do klece, bylo by to v lehké divizi. Nápad Kevina Leeho by jej ale také mohl zajímat, protože GSP neustále zdůrazňuje, že jeho utkání nyní musejí dávat smysl po stránce odkazu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here