Khabib brání muslimy. Alláh přináší rychlé zúčtování!

Znepokojujících událostí ve Francii neubývá, když tak minulý týden přibyla další, reakce prezidenta Emmanuela Macrona na sebe nenechala dlouho čekat. “Francie se nevzdá karikatur proroka Mohameda,” vzkázala hlava státu.

Byla to právě jedna z karikatur ukázaná při vyučování ve francouzské škole, která popudila osmnáctiletého žáka čečenského původu natolik, že svému učiteli usekl hlavu. Svou následnou reakcí ale Macron popudil aktuálně druhého nejslavnějšího muslimského sportovce, neporaženého šampiona Khabiba Nurmagomedova.

“Ano, všemohoucí znetvoří tvář tohoto stvoření a všech jeho následovníků, kteří pod zástěrkou svobody slova urážejí smýšlení půldruhé miliardy věřících muslimů. A všemohoucí je poníží jak v tomto, tak i v příštím životě. Alláh je ve svém zúčtování rychlý a vy toho budete svědky. My muslimové milujeme našeho proroka Mohameda (ať mu dá Alláh věčnou slávu) více, než naše matky, otce, děti, ženy a všechny ostatní lidi blízké našemu srdci. Vězte, že tyto provokace jim nevyjdou. Ti, co se bojí boha, skončí. Svatý Korán 33:57,” citoval Khabib na svém Instagramu. K textu připojil i fotografii francouzského prezidenta se symbolem podrážky přes jeho obličej.

Karikatury proroka Mohameda jsou pro muslimy velice urážlivé. Ve Francii se ale podobné incidenty objevují pravidelně. Další z nich se stal ve čtvrtek v Nice, když útočník zabil tři lidi v kostele. Macronova slova v reakci na tyto útoky muslimských pachatelů jsou podle muslimské menšiny krajně radikální a nesouhlasí s nimi ani jiní politici, třeba turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nebo pákistánský premiér Imram Chán.

Sám Khabib říká, že rozhodně nepodporuje násilí a upozorňuje na rozdíl mezi muslimy a teroristy. V dalším příspěvku napsal: “Nepřátelé islámu se dnes pod záminkou boje za svobodu projevu snaží urazit stovky milionů věřících po celém světě kreslením karikatur toho nejlepšího z lidí. Skutečně věří, že tímto způsobem budou schopni uhasit Alláhovo světlo. Kéž Alláh přinese trest každému, kdo zasahuje do cti toho nejlepšího z lidí – svého proroka Mohameda.”

Khabib tak v posledních dnech brojí proti těm, kteří jakkoliv neuznávají nebo znevažují muslimskou víru.