Lehká divize se konečně otevřela a dokazuje, proč by se na ní měli fanoušci zaměřovat nejvíce. Khabib Nurmagomedov se dostal na vrchol, ale už má jasno, jaké budou jeho další kroky.

„Lehká váha je divize s největší konkurencí v UFC. Teď je zdejší klima velmi vzrušující – jsou tady Conor, Tony, Poirier, Lee a Alvarez – všichni jsou dobří. Zápas s kterýmkoliv z nich by byl velmi zajímavý.

Nikdy si soupeře nevybírám. Vždy jsem bojoval s protivníkem, kterého mi nabídli, a to nehodlám měnit. Vrátím se zpět v listopadu nebo prosinci, abych obhajoval svůj titul. Podepíšu smlouvu proti kterémukoliv soupeři, jakého UFC vybere.“

Nejčastěji skloňované jméno je pochopitelně Conor McGregor, který by z mnoha hledisek dával největší smysl. Jenomže irský bouřlivák se teď bude muset věnovat soudnímu řízení proti své osobě. Tony Ferguson je pro Khabiba zakletý protivník a riskovat další zrušení zápasu těchto dvou by se v tuto chvíli nevyplatilo, navíc Ferguson má za sebou operaci kolena.

Tím ale seznam nekončí, jak už naznačil sám Khabib. Ve frontě jsou ještě Eddie Alvarez a Dustin Poirier, kteří svedli neskutečně pohledné války s Justinem Gaethjem a byli úspěšní. Poslední jméno je určitě Kevin Lee, jenž při sobotním Fight Night v Atlantic City předvedl proti Barbozovi ohromnou sílu a vynikající výkon.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here