Koláče a nepříjemné shazování, i to byl druhý díl OKTAGON Výzvy

První zápas pátého ročníku OKTAGON Výzvy svedl ve finále úvodní epizody dohromady Michala Krčmáře za českou a Igora Lukačoviče za slovenskou stranu. Hned v úvodu druhého dílu se diváci dozvídají, že první těsnou výhru si připsal český tým, když Krčmář podle rozhodčích vyhrál zápas 2:1 na body.

“Čekal jsem, že ho hodím a na zemi bude mrtvolka. Byl jsem překvapený, jak to zvládal,” říká o svém prvním soupeři Igor Lukačovič. Slovenští trenéři byli z rozhodnutí překvapení. “Mysleli jsme, že Igor vyhrál,” shodli se Škondrič s Véghem.

Jako týmová výzva čekala na bojovníky ve druhém dílu cukrařina. Ve čtyřech měli upéct malinovo-pistáciový koláč. Český tým pod vedením Matouše Kohouta zvládal na první pohled výrobu koláče bez většího problému, na slovenské straně to ale poněkud vřelo. O vítězi musela rozhodnout až autorka receptu, která nakonec zvolila jako lepší koláč ten od týmu Čechů.

Svěřenci Viktora Pešty a Michala Hořejšího dostali tak už podruhé právo zvolit čtvrtfinálovou dvojici. Do druhého zápasu v OKTAGON Gymu se proti sobě postavili Matouš Kohout a Tomáš Zajac.

“Zvolili jsme nejlepšího zápasníka v českém týmu proti podle našeho názoru nejlepšímu bojovníkovi na slovenské straně. Matouš by měl ukázat svoje kvality,” zvůvodnil volbu Viktor Pešta. “V MMA se může stát všechno, ale devět z deseti takových zápasů by měl vyhrát právě Matouš,” shodli se trenéři.

Na první díl OKTAGON Výzvy se podívejte ve videu. 

Český tým výhru v týmové výzvě oslavil na lyžařském trenažéru a následující večer se všichni sešli ve vile u pokerového stolu. Tedy všichni až na Kohouta, který musel do zápasu vypotit několik kil.

“Bylo to šílený, tělu se vůbec nechtělo,” říká Kohout, který přes léto zápasil a později také i vyhrál v projektu Underground. “Posledních tři sta gramů jsem málem nedal,” svěřil se Kohout, když splnil váhový limit čtyřiadvacet hodin před zápasem.

Těžké chvíle ve vaně vystřídaly těžké chvíle v zápase. První kolo králi českého podsvětí vůbec nevyšlo, Zajac jej dobře trefil a dostal na několik minut na zem, kde měl dokonce chvíli chycený i armbar. Kohoutovi se ale podařilo vstát a druhé kolo bylo naopak v jeho režii. Po chvíli Zajace namáčkl na pletivo, kde ho zasypával tvrdými údery.

Třetí kolo vyrovnaného souboje pak znovu patřilo Kohoutovi, který si svým výkonem došel pro výhru. Český tým tak zůstává neporažen. Kdo nastoupí do třetího čtvrtfinálového duelu, bude jasné příští pondělí 28. září.