Krištofič vs Strzelczyk: Bitva dvou tvrďáků

Pirát se po delší době představí ve střední váze, kde na něj už 5. prosince čeká polský bombardér Mateusz Strzelczyk, který před pár týdny doslova zničil Vlasta Čepa.

Samuel Krištofič (12-3) se vrací na půdu OKTAGON MMA a je znovu připraven se dopracovat k titulovému zápasu a stát se šampionem welterové váhy. 5. prosince si však odskočí do střední váhy, ve které naposledy zápasil před dvěma lety. Pirát tentokrát míří do boje proti přemožiteli jeho kamaráda Vlasta Čepa, kterého hodlá pomstít.

„Pokud bych měl tuto bitvu nějakým způsobem pojmenovat, tak je to určitě pomsta za mého kamaráda,“ řekl Krištofič v dokumentu OKTAGON 19 NA DOHLED. „Strzelczyka porazím a vrátím mu prohru za Vlasta.“

Krištofič je na sérii dvou vítězství v řadě, kdy porazil v prvním kole Andersona Dinize a v bitvě o Bratislavu zvítězil nad Robertem Pukačem, proti kterému předvedl neskutečně dominantní výkon. Pirát je bezpochyby komplexním bojovníkem, který umí své soupeře ukončovat v postoji, na zemi, ale nemá rovněž problém bojovat až do skončení posledního kola. Zajímavostí také je, že ještě nikdy nebyl ukončen a veškeré jeho prohry byly na body.

Mateusz Strzelczyk (9-8) se domácímu publiku představil ve velkým stylu, když ve druhém kole porazil obávaného Vlasta Čepa. Devětadvacetiletý Polák sice nemá během posledních dvou let to nejlepší skóre, ale to rozhodně nevyvrací jeho nebezpečnost. Strzelczyk většinu zápasů vyhrál na body, což poukazuje na jeho skvělou fyzickou zdatnost. Velkou výhodou bude také jeho výška a dlouhé rozpětí paží, což Pirátovi, jak sám potvrdil, značně nevyhovuje.

Oba bojovníci primárně startují ve welterové divizi, ale při jejich vzájemném souboji nastoupí ve vyšší váze. Samuel Krištofič chce bez výjimky zvítězit a pomstít svého bývalého týmového kolegu. Mateusz Strzelczyk naopak slibuje, že porazí i Piráta a připíše si na své zápasnické konto velmi cenný skalp. Komu se podaří v tomto důležitém zápase zvítězit?