Kuzníkovy nedostatky v postoji tvrdě potrestám, hlásí Bartl

Marka Bartla čeká první prosincovou sobotu návrat do klece. Dlouho odkládaná bitva s Matějem Kuzníkem a severomoravské derby je na spadnutí. Jak je Marek do zápasu připravený?

“Rok a půl jsem nezápasil, to je pro bojovníka opravdu dlouhá doba, ale popravdě jsem se do zápasu ještě nikdy netěšil tak moc jako teď,” říká Marek Bartl. Ten se v osmihranné kleci pyšní bilancí devíti výher a osmi porážek, přičemž v posledních pěti zápasech všechny své soupeře dokázal zdolat.

“Příprava byla poměrně náročná, vzhledem k opatřením, které na Slovensku jsou. S trenéry jsme z toho ale vyždímali maximum, takže jsem na sto procent připraven,” míní sebevědomě.

Zápas s Matějem Kuzníkem byl původně naplánovaný na březen do Ostravy, turnaj se ale pět dní před uskutečněním vinou prvních koronavirových opatření musel přesunout. V plánu byl pak také v říjnu, nedošlo k němu ale ani tehdy. “Tohle je pro nás všechny psychicky náročné, připravovat se na prázdno. A nejen psychicky, ale i finančně a zdravotně. Je tam spousta nedoléčených drobných zranění, mnoho peněz v přípravě, a tak dál,” hodnotí Bartl poslední měsíce. Má to ale i své plusy. “Měl jsem více času dát si věci dohromady, vychytat mouchy,” dodává.

Markův soupeř zažil v říjnu obnovenou premiéru, když se po bezmála dvou letech vrátil zpět do klece a porazil Štěpána Gubu. “Matěje vnímám jako kvalitního a zkušeného zápasníka. Neřekl bych, že je úplně komplexní, jeho jedinou silnou stránkou je wrestling a práce u pletiva. Ohledně postoje má obrovské mezery, které budu tvrdě trestat,” hlásí sebevědomě.

V posledním měření sil mezi bratislavským OFA Gymem a pražským tymem Andrého Reinderse se ale vždy lépe dařilo českým zápasníkům. Jan Fajk porazil Michala Dubu, Peter Gabal pak Martina Muchu, to vše na listopadovém OKTAGONU 18. Pod vlajkou této organizace je navíc družina Andrého Reinderse dlouhou dobu neporažená, jeho svěřenci vyhráli už patnáctkrát v řadě.

“Vím jen jedno, to vítězství chci víc než on. V zápase se může stát cokoliv, nakonec ale budu mít zvednutou ruku já,” věří Bartl. Dlouho odkládané severomoravské derby je na programu 5.prosince v Brně.