Lucka se nikdy nevzdá, říká o Pudilové olympionička a její tréninková parťačka Hanzlíčková

Lucie Pudilová se po své sedmizápasové štaci v UFC vrací na domácí půdu. Za méně než dva týdny nastoupí pod vlajkou OKTAGONU na v pořadí osmnáctém číslovaném turnaji této organizace. O kvalitách nejúspěšnější české bojovnice se rozpovídala její tréninková parťačka, zápasnice Adéla Hanzlíčková.

“Začaly jsme spolu trénovat asi před dvěma roky. Předtím jsme spolu trénovaly jen výjimečně, teď už je to celkem pravidelné,” říká Adéla, která v roce 2016 reprezentovala Českou republiku na Olympijských hrách v Riu v zápase ve volném stylu. Právě s ní Lucie Pudilová zdokonaluje svůj wrestling.

“Lucka je jako sportovec hodně cílevědomá a při tréninku je hodně urputná. Nevzdává se a dává do toho všechno. To se mi na ní líbí,” říká šestadvacetiletá Hanzlíčková. “Naše tréninky se snažíme napasovat spíš na ni a její potřeby a na techniky, které může využít v MMA,” dodává.

Právě Hanzlíčková, která se pyšní titulem vicemistryně Evropy z loňského roku, by na poli českého MMA mohla mít díky svým zápasovým dovednostem značnou výhodu v boji na zemi. Do osmihranné klece se ale zatím nehrne. “Občas si zkusím trénink podle Lucky. Jednou mě učila boxovat a sem tam si nechám ukázat nějakou páku nebo škrcení,” říká. “Na její premiéru se těším, doufám, že se jí první zápas podaří a bude pokračovat na vítězné vlně. Zároveň si myslím, že jí prospěje i změna trenéra,” dodává.