Lvice Pudilová sice nevyhrála, ale fanoušci ji milují

„Tohle byla válka. Šílené. Kéž by to bylo na pět kol. Lucie Pudilová je zvíře…“ Přesně tohle se něco po jedné hodině raní, neslo napříč sociálními sítěmi celého MMA světa.

Jedno je teď ale jasné. Lucie Pudilová, jediná zástupkyně v nejprestižnější světové organizaci, si třetí výhru v řadě nepřipsala. O vítězství jí v texaském Dallasu obrala mexická bojovnice Irene Aldana na body (29-28). Opět to ale stálo za to a Lucie se nemá za co stydět. Podobně, jako v prvním zápase v UFC, to Lucii uteklo o symbolický chlup a jedno jediné kolo hodnocené jedním rozhodčím v její neprospěch.

Obě bojovnice si nic nedarovaly. Důkazem budiž statistika signifikantních úderů, kterých v zápase padlo neuvěřitelných 224. Rozděleně pak 119:105 ve prospěch Aldany.


Polemizovat, jestli Lucie prohrála právem nebo neprávem je teď asi zbytečné. Statistiky hovoří víceméně jasně. Důležité je však „renomé“, které si Lucie u fanoušků celého světa pomalu ale jistě buduje. Její zápasy a styl prostě baví. Nesmíme zapomenout, že má teprve čtyřiadvacet let a kariéru před sebou.

 

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here