Makhachev vyzývá Fergusona! Dokonce má pro něj odvážný vzkaz

Islam Makhachev patří mezi největší prospekty lehké váhy UFC a s každým zápasem předvádí lepší a lepší výkony. Po dalším dominantním vítězství si řekl o legendárního bojovníka, kterého hodlá poslat do důchodu.

Rozjetý Makhachev (19-1) si na turnaji UFC 259 s přehledem poradil s Drewem Doberem, kterého ukončil na submisi, čímž dal znovu najevo, že to s jeho fantasticky rozjetou kariérou myslí opravdu vážně. Na pozápasové tiskové konferenci si dokonce řekl noční můru lehké divize Tonyho Fergusona, přes kterého by se rád posunul zase o kus výše.

„Můj vysněný zápas je Tony Ferguson, chci mu pomoct odejít do důchodu,“ řekl Makhachev na poturnajové tiskovce. Každý říká, že Tony je pro Khabiba těžký soupeř, ale to si rozhodně nemyslím. Khabib a já máme velmi podobný styl a chci s Fergusonem udělat to samé, co by udělal Khabib. Vzít ho na zem, unavit ho a donutit ho odklepat.“

Tony Ferguson má sice momentálně dvě porážky v řadě, ale nelze mu rozhodně upřít jeho bohaté zápasové zkušenosti, kdy bojoval s těmi nejlepšími. S Fergusonem se v minulosti měl hned několikrát utkat i Khabib Nurmagomedov, jenž je dlouhodobým týmovým parťákem a zároveň kamarádem talentovaného Makhacheva, čímž by tento souboj byl obzvláště zajímavý.